Trebinjac optužen da je pokušao da ubije Ždrala

0

 

Đorđe Ždrale

Protiv Vase Ljubibratića (39) zvanog Trebinjac Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale i dve velike pljačke. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da je Ljubibratić bio član kriminalne grupe na čijem čelu je bio Darko Elez, a Grubešić je objasnio i da se Ljubibratić nalazio na izdržavanju zatvorske kazne u Srbiji i da je nakon odslužene kazne postao dostupan pravosuđu BiH.
– Njega terete da je učestvovao u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 6. oktobra 2006. godine u Lukavici, kao i

Darko Elez

za učešće u oružanoj pljački transporta novca Privredne banke Sarajevo u iznosu od oko 2,2 miliona evra u sarajevskom naselju Nedžarići 29. oktobra 2006. – istakao je Grubešić.
Pored toga, Ljubibratić je osumnjičen i da je kao pripadnik pomenute zločinačke organizacije u junu 2009. godine opljačkao BH Pošte u Sarajevu odakle su ukrali 668.000 maraka.
Ljubibratić je presudom Višeg suda u Beogradu 26. novembra 2010. osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine drogom. U presudi se navodi da je Ljubibratić bio član grupe Darka Eleza, koji je istom presudom osuđen na devet godina zatvora.
Trebinjac je osumnjičen da je prilikom pljačke 2,2 miliona evra nabavio opel omegu kojim su on, Elez, Anđelko Veljančić i Vladimir Pandurević presreli i zatim opljačkali blindirano vozilo. Pored toga, učestvovao je u organizovanju pokušaja ubistva Ždrale, kada je Strahinja Rašeta pokušao da ga ubije rafalom ispred kafića Sport.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here