ATA IMAGES
Saša Popović

Kreativni direktor “Grand” produkcije Saša Popović, otkrio je nepoznate detalje o Lepoj Breni. Pevačica je svoju karijeru započela kao članica grupe “Slatki greh”, a on je sada otkrio kako je njen početak izgledao. 

– Zvao sam redom muzičke agencije po tadašnjoj Jugoslaviji, niko nije imao pevačicu da mi preporuči. Onda mi jedan drugar kaže kako tu, u Brčkom, ima jedna pevačica koja, doduše, peva samo subotom na igrankama i to rok – otkrio je Popović u emisiji “Ko sam tebi, šta sam sebi” na K1 televiziji.

– Kad se pojavila, sa nekom kovrdžavom kosom, pegama, kao Dženis Džoplin, sve nam se srušilo. Orkestar me je ubedio da bi Brena mogla da bude zamena za Spasu. Međutim, morao sam i da odem da pitam njenog oca za dozvolu da počne da peva s nama.

– Pobegla je od kuće! Meni je rekla da ima 80 kila, ali izgledalo mi je kao da ima 180 kila. Sivi kofer, uvezan kanapom, bio je pun odeće koja nije odgovarala za nastup. Znala je tri pesme da otpeva, ali je učila neverovatnom brzinom – priseća se Saša.

Kada je njena karijera počela da se razvija, objavljena je vest o Titovoj smrti, a zatim je bila proglašena višednevna žalost.

– Tad je ona došla kod mene i tražila jednu platu unapred. Otišla je u Novi Sad, a vratila se kao druga žena. Nova frizura, nova odeća, sve je izgledalo drugačije. Kad smo izašli prvi put svi zajedno na binu, direktor hotela je bio iznenađen. Tako je počela Lepa Brena – rekao je on tada.

1 COMMENT

  1. Ja sam bio dežuran u domu JNA na trgu u Novom Sadu kad je Saša doveo Lepu Brenu da peva tada je bila malo krupnija ali vremenom sve bolja i lepša a kasnije je dolazila u Švajcarsku da peva i uvek sam imao priliku opet nenamerno da je gledam i slušam i tako decenijama neizbežna Lepa Brena…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here