Tražićemo pravdu i u Lozani

0

Fudbalski klub Barselona potvrdio je da će se žaliti na zabranu dovođenja igrača u predstojeća dva prelazna roka, koju joj je nametnula Svetska fudbalska federacija (FIFA) zbog kršenja pravila koje se odnosi na međunarodne transfere i registraciju igrača mlađih od 18 godina.
FIFA je istraživala transfere mladih igrača u Barselonu, koji su obavljeni između 2009. i 2013. godine i ustanovila je da su prilikom dovođenja desetorice igrača prekršena pravila o zaštiti maloletnika.
Barselona, čija žalba sadrži 14 tačaka, saopštila je da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), ako FIFA odbije njenu žalbu.
"Otkako je FIFA započela istragu, licence tim fudbalerima su ukinute i oni nisu igrali u zvaničnim utakmicama. Njima je pružena mogućnost da ostanu u klubu, uprkos tome što su im dozvole za rad ukinute", navodi se u saopštenju.
Ističe se da je Barselonina škola fudbala La Masija, primer društvene odgovornosti u edukaciji mladih igrača na terenu i van njega.
Barselona je kažnjena sa 450.000 švajcarskih franaka i dato joj je 90 dana da reguliše situaciju koja se tiče maloletnih igrača.
Takođe, kažnjen je i Fudbalski savez Španije, sa 500.000 švajcarskih franaka, zbog kršenja pravila oko registrovanja maloletnih igrača.
Transferi maloletnih igrača mogu da se realizuju samo ako se njihovi roditelji dosele u zemlju iz "nefudbalskih" razloga. Fudbaleri između 16 i 18 godina mogu da igraju u Evropi ako se ispune određeni standardi obrazovanja i uslova života.

Neizvesni transferi Nemca i Hrvata
Posle kazne, neizvesni su transferi golmana Borusije iz Menhengladbaha Mark Andrea Ter Stegena i hrvatskog igrača Alena Halilovića, sa kojim je Barselona postigla dogovore.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here