Tramp: Kina pomera vojsku ka Hongkongu

Vestionline, Tanjug
2
EPA/JIM LO SCALZO
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da je situacija u Hongkongu, gde traju višednevni protesti, veoma teška, ali i naveo da se nada da će se završiti dobro za sve, uključujući Kinu.

– Stvar oko Hongkonga je veoma teška situacija – veoma teška. Videćemo šta će se desiti. Nadam se da niko neće biti povređen, ubijen – rekao je Tramp novinarima.

On je zatim na Tviteru naveo da ima saznanja američkih obaveštajnih službi da kineska vlada pomera vojsku ka granici sa Hongkongom i pozvao na uzdržanost.

Rojters navodi da nije jasno da li Tramp govori o novim pokretima vojske ili o onima o kojima su mediji već javili ranije danas.

– Naši obaveštajci su nas informisali da kineska vlada pomera trupe ka granici sa Hongkongom. Svi treba da budu uzdržani i sigurni – napisao je američki predsednik na Tviteru.

2 COMMENTS

  1. Opet ovaj nepismeni iz aMerike.Pa Hong Hong je Kina i njeno je pravo da vojsku pomera po svojoj zemlji kako joj volja.

  2. Kina pomera vojsku da bi kauboji pomerili svoju – ali unatrag. Ne mesajte se i ne pokusavajte da tamo organizujete Majdan, to nije Ukrajina. Dobicete po labrnji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here