Tanjug/AP
Donald Tramp

Bivši predsednik SAD Donald Tramp danas je izjavio da se Kina neće usuditi da ga provocira jer predsednik Si Đinping zna da je republikanski kandidat ”lud”.

U razgovoru sa uredništvom Volstrit džornala, Tramp je rekao da će, ako bude izabran za predsednika sledećeg meseca, uvesti carine Pekingu ukoliko dođe do blokade kineskog regiona Tajvan.

Tramp je rekao da neće morati da koristi silu da spreči blokadu ostrva, jer ga Si ”poštuje i zna da je lud”.

– Imao sam veoma (dobar) odnos sa njim. Bio je zaista dobar, ne želim da kažem prijatelj, ne želim da se ponašam glupo, ali odlično sam se slagao s njim – rekao je Tramp o Siju.

Bivši predsednik SAD je takođe pozitivno ocenio svoj odnos sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekavši da se ”sjajno” slagao sa njim, piše BBC.

On je ipak istakao da je zapretio Putinu da ne izvrši invaziju na Ukrajinu.

– Rekao sam ’Tako ćeš biti pogođen, da ću ti skinuti te kupole s glave.‘ Jer, znate, on živi ispod kupola – rekao je Tramp za VSJ.

Svojim obećanjima da će voditi trgovinske ratove i okončati učešće SAD u ratu Rusije i Ukrajine, Tramp je svoju spoljnu politiku označio kao Ameriku na prvom mestu, a kritičari je označavaju kao izolacionističku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here