Tomi Emanuel opet oduševio Beograđane

0

Tomi Emanuel (desno) najavio je dolazak u Beograd i 2010. godine
 

Primenjujući takozvani "stil sviranja prstima" (finger style), Emanuel je izveo svoja autorska dela i obrade poznatih pesama, kao što su "Džoni bi gud" (Jonny Be Good), "Haus of rajzing san" (House Of Rising Sun), "Mun rivr" (Moon River), dok je interpretaciju kompozicije "Samver over rejnbou" (Somewhere Over The Rainbow) posvetio nedavno preminulom muzičaru Lesu Polu (Les Paul).

Najbolji akustični gitarista po oceni časopisa "Gitar plejer", još jednom je uverio publiku da mu nije potreban prateći orkestar, jer samo na jednom instrumentu – gitari, postiže neverovatan raspon zvukova, od melodičnih kompozicija, preko bubnjarskih deonica do zvukova iz prirode.

Kao specijalni gost na koncertu je nastupio Martin O’Konor (Martin O’Connor) bend, koji je svetski priznat kao jedan od vodećih sastava irske tradicionalne muzike. Posle dvočasovnog koncerta Emanuel, koji je u Beogradu nastupao 2006, 2007, i prošle godine, najavio je svoj dolazak i 2010, jer kako kaže, voli da svira za begradsku publiku, koju veoma ceni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here