To nije bio gol, već smejurija

0

 

 

 


Sijao u sredu veče Park prinčeva punim sjajem. Pariski "sveci" stekli su lepu prednost pred revanš u Londonu, pošto su u prvom četvrtfinalnom meču Lige šampiona pobedili Čelzi sa 3:1.
Junak u timu Pari Sen Žermen bio je Argentinac Havijer Pastore koji je u 86. minutu zamenio zemljaka i strelca prvog gola Ezekijela Lavecija, a onda u 3. minutu sudijske nadoknade vremena, kad su već i navijači polako počeli da napuštaju stadion, promešao odbranu engleskog tima i poslao loptu u bliži ugao zatečenog golmana Petera Čeha. Taj neočekivani pogodak drastično je povećao šanse Francuza pred revanš za nedelju dana.
– Auu, kakav smo gol primili – bio je u šoku posle meča menadžer Čelzija Žoze Murinjo. – To nije gol, to je šala. Kejhil kaže da je reakcija naše odbrane bila nespretna, a ja kažem da je to bila – smejurija! Igrali smo protiv velike ekipe, koja ima izuzetne napadače od kojih očekujete da postižu fantastične golove, a ne ovakve kakve smo mi primili. Kod prvog smo im mi asistirali, drugi je bio autogol i potpuno pogrešna postavka igrača, a treći sam već rekao – stvarno smejurija.
Murinjo je cinično konstatovao:
– Nažalost, podbacila nam je odbrana koja je u dosadašnjem toku sezone odlično funkcionisala. Šta da se radi, i oni imaju pravo ponekad da greše, zato što ostali delovi tima greše čitave sezone – aludirao je Portugalac na izuzetno loš učinak svojih napadača.
S druge strane, jedina loša vest za pariske "svece" je povreda njihovog najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića, koji je istegao zadnju ložu. Međutim, ekipa Lorana Blana pokazala je da i bez švedskog asa izuzetno kvalitetna ekipa, koja bi mogla da našem Branislavu Ivanoviću i ostalim igračima iz odbrane Čelzija stvori mnogo problema u revanšu.
Trener Parižana Loran Blan može da bude ponosan na igru svojih izabranika.
– Uvek kažemo da može bolje, ali ovog puta stvarno mislim da su momci dali sve od sebe. Pribojavali smo se Čelzijevih kontranapada, oni imaju izuzetan tim i morate uvek biti oprezni. Ali odigrali smo odlično drugo poluvreme i zato smo nagrađeni Pastoreovim golom, koji je zaista bio fantastičan. Bez obzira na ovaj rezultat, svesni da će u Londonu biti mnogo teško – rekao je francuski trener i prokomentarisao povredu Ibrahimovića.
– Što se Zlatana tiče, mislim da mu je potrebno par dana odmora.
Ibrahimović sigurno neće biti spreman za revanš, koji je na programu u utorak, 8. aprila, u Londonu.

 

Semafor četvrtfinala
Utorak
Barselona – Atletiko Madrid 1:1
Mančester Junajted – Bajern 1:1
Sreda
Pari Sen Žermen – Čelzi 3:1
Real – Borusija Dortmund 3:0
Revanš mečevi 8. i 9. aprila

 

 

 

Pohvale Mažiću i saradnicima
Meč na Parku prinčeva sudili su srpski arbitri na čelu sa Miloradom Mažićem, koji je odlično obavio posao.
Autoritativno je vodio meč, opravdano dosudio penal za Čelzi i pokazao čak šest žutih kartona – po tri na obe strane.
Tako je arbitar iz Vrbasa, koji je određen da sudi na Svetskom prvenstvu u Brazilu, još jednom je opravdao poverenje koje mu sve češće ukazuju iz UEFA i FIFA.
U Mažićevom timu u Parizu bili su i pomoćnici Milovan Ristić, Dalibor Đurđević i Dejan Petrović kao četvrti sudija.

 

 

 

Sukobi navijača u centru Parizu
Pre meča PSŽ i Čelzija došlo je do sukoba između navijača dva kluba na putu ka stadionu Park prinčeva. U incidentu je učestvovalo oko 200 huligana, koji su koristili kamenice, flaše i stolice, ali je policija bila u pripravnosti i sprečila teže posledice. Stradali su izlozi kafića i prodavnice u kojima se prodaju suveniri.

 

Čelzi namešta u holandskoj ligi?
Bivši vlasnik Vitesea Merab Džordanija optužio je Čelzi za pokušaj nameštanja utakmica u holandskoj ligi. Kako je Džordanija rekao za holandske medije, Čelzi koji finansijski podržava Vitese, ne želi da taj klub osvoji titulu u Erediviziji jer bi to automatski značilo da bi jedan od ta dva tima morao da se odrekne mesta u Ligi šampiona.
Pravila UEFA zabranjuju da klubovi, čiji je vlasnik isti, učestvuju u istom takmičenju.
Većinski vlasnik akcija kluba ruski biznismen Aleksandar Čigrininski, koji je dobar prijatelj vlasnika Čelzija Romana Abramoviča, odbacio je optužbe Džordanije kao "laži podstaknute ljubomorom".
Holandska fudbalska federacija (KNVB) saopštila je da će tražiti "potvrdu optužbi koje je izrekao Džordanije".
"KNVB će ljubazno zamoliti Vitese da objasni organizacionu strukturu kluba i način funkcionisanja", kaže se u saopštenju KNVB.

 

 

 

Možemo mi isto što i Monako
Zanimljivu prepisku preko Tvitera imali su predstavnici Monaka i Pari Sen Žermena. "Kneževi" su uoči četvrtfinala Lige šampiona poželeli "svecima" sreću protiv Čelzija uz poruku da su oni istog rivala pobedili sa 3:1 na svom putu do finala Lige šampiona 2004. godine.
Posle meča na Parku prinčeva i identične pobede nad Čelzijem, Monaku je stigao odgovor iz Pariza.
"Dragi, Monako, hvala na lepim željama. Pokazali smo da i mi to možemo!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here