Kosovo online

Poslanici opozicije, njih 24, koje je Sekretarijat za etiku privremeno isključio sa zasedanja parlamenta, pokušali su da uđu na današnju sednicu albanskog parlamenta, ali ih je republička garda zaustavila.

Poslanici su se sukobili sa Gardom i većinskim poslanicima, koji im nisu dozvolili da uđu u salu, a tokom tog sukoba povređeno je i nekoliko poslanika opozicije.

Nakon toga, poslanici kojima je zabranjeno da uđu u zgradu parlamenta zapalili su četiri lutke sa licima premijera Edija Rame, njegovog brata Olsija Rame, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Fatmira Džafaja i njegovog brata Agrona Džafaja.

Lutke su polili benzinom, a onda ih je poslanik Fljamur Noka i zapalio, baš kao što se desilo sa poslaničkim foteljama na sednici u ponedeljak zbog čega su i privremeno izbačeni sa zasedanja.

Plenarna sednica zakazana za danas održana je u Parlamentu Albanije. Prva tačka dnevnog reda bila je rasprava o zakonu za ratifikaciju sporazuma između Saveta ministara Republike Albanije i Vlade SR Nemačke o tehničkoj saradnji 2022 za projekat “Program za urbani razvoj otporan na klimatske promene u Albaniji”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here