Kosovo online
Aljbin Kurti

Predsednik DSK Memlji Krasnići izjavio je da su teme o severu Kosova deo propagande premijera Aljbina Kurtija kako bi izbegao razgovor o mnogo važnijim pitanjima, prenosi Gazeta Ekspres.

– Zaista je bolno što smo mi, sa Kurtijevom propagandom za sever, ostali u zamci tih rasprava umesto da govorimo o 1.000 drugih tema koje direktno utiču na naše živote. Umesto da imamo deset članaka ili konferencija o nedostatku filtera na Kosovu jer to šteti nama, zdravlju naših porodica, dece i starih, mi moramo da pričamo o tome ko ide na Gazivode, ko igra na mostu i koje su radnje otvorene preko mosta. I to je možda važno, ali ne može da zauzima 80 odsto javnog prostora, a da je samo 20 procenata drugih tema sa kojima se mi kao građani svakodnevno suočavamo – rekao je Krasnići.

On je dodao da je DSK ušla u predizbornu trku kako bi pobedila, ali nije isključio mogućnost koalicija.

Međutim, isključuje mogućnost da bi to moglo da bude Samoopredeljenje.

– DSK je ušla u trku da pobedi na ovim izborima, da dobije poverenje građana, da bude prva. Normalno posle toga, ako ima prostora, da se razgovara sa strankama koje su bliske našim programskim, ideološkim i političkim uverenjima i sa programom koji (Bedri) Hamza ima. U principu nikada nismo imali ’crvene linije’ za saradnju sa drugim strankama jer na kraju krajeva svi smo mi glasači Kosova, svi smo mi Albanci. Ali, naše preferense su jasne, nema saradnje sa Samoopredeljenjem jer je jaz između nas i u prošlosti i sada prevelik i taj dogovor ne bi uspeo – kazao je Krasnići.

On je dodao da će u fokusu biti građani i da je uveren da će stvorti albansku većinu koja će poštovati prava manjinskih zajednica.

On je poručio da će tokom predizborne kampanje DSK i njen kandidat za premijera, gradonačelnik Južne Mitrovice Bedri Hamza biti u svakom mestu kako bi razgovarao sa građanima.

– Bićemo u svakom naselju, u svakom selu i gradu na Kosovu da se sastanemo sa građanima, da otvoreno i iskreno razgovaramo sa njima, o situaciji u kojoj se nalazimo i o onome što verujemo da treba da se desi na Kosovu. Neophodno je ne ostati talac rasprava o prošlosti, već razgovarati o sadašnjosti i budućnosti. Hajde da razgovaramo o tome šta treba da uradimo sutra kao vlada da ponudimo perspektive i mogućnosti našim građanima, posebno našim mladim ljudima, da i ova velika dinamika njihovog odlaska sa Kosova prestane. Hajde da pričamo šta možemo da uradimo da poboljšamo zdravstvo, šta možemo da uradimo da pomognemo podizanju blagostanja građana, nasuprot enormnim cenama i rastu koji se desio poslednjih godina, kako da pomognu biznis i privatni sektor – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here