commons.wikimedia/RIA Novosti
Pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (Foto: Arhiva)

U zatvoru u gradu Surovikin u Volgogradskoj oblasti, deo zatvorenika napao je zatvorske čuvare i administraciju zatvora i uzeo taoce, saopštila je ruska federalna agencija za izvršenje zatvorskih sankcija.

Zatvorenici su napali zaposlene u zatvoru noževima za vreme zasedanja disciplinarne komisije, i uzeli ih za taoce. Ruski mediji javljaju da je moguće da ima žrtava među čuvarima i administracijom.

Pojedini kanali navode da se radi o zatvorenicima koji su pripadnici terorističke organizacije Islamska država. Potrvrde te informacije za sada nema.

Prema pisanju ruskih medija, upravnik zatovora je ranjen, kao i još troje ljudi. Ranjeni su, navode nezvanično ruski mediji, prebačeni u bolnicu.

Navodno je za pregovore za otmičarima angažovan imam iz Volgograda. Navodno otmičari traže helikopter i dva miliona dolara. O tome pišu Telegram kanali povezani sa ruskom policijom. Zvaničnih potvrda ovih informacija nema.

Ruski mediji pišu da je ispred zatvora stigala specijalna antiteroristička jedinica i da se sprema za operaciju oslobađanja. U zatvoru se nalazi oko 1.230 zatvorenika.

1 COMMENT

  1. Pa kako pobogu?? Zar to moze u Putinovoj Rusiji. Pa zar tamo ne tece med i mleko? Iju, kako su samo smeli? To nisu patriote. Srbi su vece ruske patriote od Rusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here