EPA/Anna Szilagyi
Dušan Tadić

Oprez i bura u najavi – na kraju blizu suza. Zabasao je dijalog Dušana Tadića sa novinarima u Nemačkog duboko u noć. Kapiten je pričao o svemu…

Emotivno, na momenat tražeći predah. Da ne izusti ponovo teške reči, kao posle meča sa Engleskom. A, spreman je bio da opali – iz glasa.

– Ne znam šta bih rekao! Ako kažem iskreno, onda ispada kao da sam ubio čoveka. Najbolje da ne pričam, niko nije razumeo šta sam hteo da kažem. Nije poenta Dušan Tadić, najbitnije je zajedništvo u timu. Ali, kao jedan od lidera želim da preuzmem odgovornost i budem na terenu. Valjda je to normalno, ljudski. Kod nas se neke stvari okrenu, izvrnu! Zato mislim da ne treba biti iskren – vratio se Tadić možda i na ključan događaj na Prvenstvu Evrope.

Želeo je da objasni:

– Iz svake utakmice mogu da se izvuku pouke i to je poenta. Čak iz pobeda čovek može da napravi dobru analizu i dobije poruke. Ponosan sam na momke, žrtvovali su odmore, dali sve od sebe, klubovi zovu. Nikom nije lako, godinu dana igramo bez prestanka.

Zaslužio sam bolji tretman, kao timski igrač. Hoću da pomognem ekipi. Nisam bitan, nego šta značim i donosim na terenu. Odluku moram da poštujem, opet, Modrić je tri godine stariji od mene i svaku utakmicu na terenu. Tu sam da igram koliko treba.

Pojasnio je Tadić konkretan događaj iz poluvremena utakmice sa Englezima.

– Desilo se da nisam počeo, u poluvremenu mi se kaže „ulazite ti i Ilić“, zagrevam se, pun gas i taman da uđem kaže mi „ti odmori, ući će Ilić“… Normalno je da sam bio povređen, međutim, moja poruka nije ružna. Naprotiv! Možda samo taj deo je sporan – drugi su tu da pričaju o tebi.

Znači li to da kapiten razmišlja i o povlačenju iz reprezentacije?

– Videćemo šta i kako, dolazi vreme za analizu.

Ima razloga i za žal posle remija sa Danskom.

– Oprezna igra sa obe strane, posle odmeravanja snaga, pokušali smo na sve, ili ništa. Nismo uspeli, ostaje nam da izvučemo pouke. U prvom poluvremenu, propustili smo igru protivniku i išli obazrivo. Može da se gleda iz drugačijih uglova – ili da smo propustili, ili nam je nedostajala pobeda.

Otkrio je kapiten i zanimljiv detalj:

– Tim smo saznali tek sat i po pred utakmicu. Iznenađen sam malo bio…

U konačnom zbiru – Srbija je jedno od razočaranja takmičenja u Nemačkoj.

– Engleska je najveće razočaranje, protiv njih smo možda mogli i najviše da uradimo u toj utakmici. Danci i Slovenci su uzeli bodove, sa našim kvalitetom, mogli smo i tri. Činjenica da nismo ispunili cilj. Hteli smo korak dalje posle Dohe, sa mnogo problema izborili smo plasman na Prvenstvu Evrope u ne baš teškoj grupi, sledeći cilj bio je prolazak grupe. Ekipa je pružila maksimum, u to sam ubeđen… – zaključio je kapiten Srbije Dušan Tadić.

1 COMMENT

  1. A zasto se ta gospoda nije povukla prije mjesec ,dva mozda bi bolje prosli bez njih.Kaze Tadic ja sam najspremniji i najbolji igrac u Srbiji,takva izjava jednog kapitena demoralise sve ostale igrace.Birmancevic je vise pokazao za deset minuta sto je igrao nego Tadic u svojoj minutazi,a igrao je vise od sto minuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here