Tači: UNMIK i korupcija idu zajedno

0

 

Hašim Tači

 

 

Tači je izjavio da kao premijer ne može učiniti više od onoga što je uradio u borbi protiv korupcije i ocenio da pravosudni sistem nije reformisan, već funkcioniše u skladu sa "UNMIK mentalitetom".

 

"Uspešna borba protiv korupcije može biti ostvarena tek sa reformom pravosudnog sistema. Moram da naglasim da i dalje postoji UNMIK mentalitet u pravosudnom sistemu Kosova, što vodi ka korupciji“, rekao je Tači.

"Uspeh u borbi protiv korupcije može se postići samo kada je pravosudni sistem opsežno refrormisan", dodao je Tači posle susreta sa šefom kancelarije za vezu Evropske komisije u Prištini Rencom Davidijem.

 

Tači je Davidiju uručio popunjen upitnik o trgovinskim odnosima Kosova za EU. U svom izveštaju za Kosovo za prošlu godinu Komisija je zaključila da "korpucija ostaje široko rasprostranjena u mnogim oblastima na Kosovu i da i dalje predstavlja uznemirujući faktor na Kosovu".

 

Davidi je rekao da kosovske institucije moraju da se ubuduće pozabave izazovima istaknutim u izveštaju iz 2009. godine, a posebno da nastave borbu protiv korupcije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here