Sviralo se i igralo ono naše

0

Uživali su i Austrijanci: Prvi ansambl ”Sloge”

 

 

Gosti iz Italije i Slovenije putovali su i više od 400 kilometara da dođu do svojih poznanika i prijatelja. U dva autobusa oni su doputovali u Sankt Johan već tokom poslepodneva. Gosti iz Trsta su doputovali sa tri ansambla, oko 50 učesnika, a gosti iz Kopra sa oko 20 učesnika.

Posle kratkog predaha Tršćani i Koprani održali su tehničku probu, a onda su se razmileli ulicama Sankt Johana predvođeni mladim članovima "Sloge". Vreme je bilo izuzetno lepo pa su to kratko slobodno vreme iskoristili da pogledaju tradicionalnu izložbu automobila. Nešto kasnije su doputovali i članovi KUD "Petar Kočić" iz Figena, sa tri ansambla i oko 50 učesnika.

 

Gosti iz Trsta

U "carskoj dvorani" u centru Sankt Johana kasno poslepodne održana je priredba. Sala, koja prima više od 500 ljudi, bila je pretesna, a među gostima bila je i konzul Srbije u Salcburgu Jelica Dimitrijević.

Posle uvodnog i pozdravnog govora domaćina publici su se obratili konzul Dimitrijević, paroh iz Kufštajna Aleksandar Stojić, koji je očitao molitvu, a program je otpočeo pesmom Marije Mitrović. Zatim su nastupale Melani Šekularac i Dinaja Mitić sa recitacijama.

 

Oduševili publiku: Veterani AKUD ”Kolo”

Potom je publika imala prilike da uživa u pesmama u izvođenju pevačke grupe iz Trsta, a onda je usledio nastup folkloraša iz Italije. Posle njih su zaigrali članovi KUD "Petar Kočić" iz Figena, a onda su veterani iz Kopra "zapalili" salu. Pre veterana nastupio je i najmlađi uzrast, a među igračima bilo je i onih koji nisu napunili ni pet godina, a već odlično igraju.

U publici je bio i veliki broj Austrijanaca, većinom prijatelji i poznanici organizatora, koji su poneli lepe utiske.
 

KUD ”Petar Kočić”

Posle zvaničnog programa nastavljeno je druženje uz igru i pesmu do duboko u noć.

 

Nažalost gosti iz Trsta nisu mogli da ostanu do kraja pa su krenuli kući, a nešto posle njih na put su pošli i članovi AKUD iz Kopra.
 

Dobri domaćini

Klub "Sloga" se potrudio da na najbolji način ugosti prijatalje iz Italije i Slovenije i ujedno zadovoljni publiku.
– To je bilo moguće samo nesebičnim zalaganjem članova i prijatelja kluba – kaže Slobodan Mitrović, predsednik "Sloge" koji je ponosan organizacijom i ističe da je ovo društvo poznato po tome da je odličan domaćin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here