Svetlanine pretnje niko nije shvatao ozbiljno

0

Posle pokušaja samoubistva Srpkinje Svetlane P. (42), u javnosti su se pojavile kritike na račun vlasti u Gracu, odnosno ustanove za brigu o maloletnicima "Fursorge".
Ova ustanova je bila upoznata sa činjenicom da je Svetlana krajem marta već pretila da će sa petogodišnjom ćerkom Jasminom skočiti sa trećeg sprata. Ipak, posle samo dve nedelje tretmana u klinici za psihička oboljenja, "Fursorge" je vratila majci starateljstvo nad ćerkom.
Svoje pretnje da će se ubiti Svetlana je ostvarila pre tri dana kada je sa ćerkom skočila sa zgrade u kojoj ima stan. Tom prilikom Svetlani je polomljeno više pršljenova i lekari strahuju da će ostati paralizovana, dok je devojčica zadobila višestruke prelome kostiju i teške povrede glave i nakon izlaska iz bolnice biće smeštena u starateljsku ustanovu. Ipak, nijedna od njih više nije u životnoj opasnosti.
Svetlana je 28. marta već pretila da će se ubiti zajedno sa ćerkom koja je rođena s teškom srčanom manom i četiri puta je operisana.
– Ona je tada govorila: "Ionako mi niko ne veruje, kriv je moj bivši muž"! Policajci su uspeli nekako da je smire, a Svetlana je posle samo želela da skrene pažnju na sebe i da nije imala nameru da zaista skoči s prozora – pišu austrijski mediji.
Zbog ovog događaja Srpkinja je dve nedelje bila smeštena na psihijatrijsko odeljenje "Zigmund Frojd" klinike. Sedam meseci kasnije, Svetlana je ostvarila svoje pretnje.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here