Kosovo online
Dželjaj Svečlja

Kosovski ministar policije Dželjalj Svečlja danas je, povodom plakata na severu Kosova sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića uz poruku “vrhovni komandante čekamo te”, zapretio da će Vučić, ukoliko dođe na Kosovo bez prethodnog zahteva – biti uhapšen.

Svečlja je naveo da su tokom noći krišom zalepljeni plakati na severu Kosova.

“Kažu da čekaju da dođe predsednik Srbije i nazivaju ga ‘komandantom’. Ako dođe bez zahteva našem Ministarstvu spoljnih poslova i dijaspore, čekamo ga i onda ga možete posetiti u zatvoru”, naveo je Svečlja na Fejsbuku.

Plakati sa Vučićevim likom, uz poruku „vrhovni komandantu, čekamo te“, osvanuli su jutros u sve četiri opštine na severu Kosova.

Kosovska policija traga sa osobama koje su to učinile, a i tužilaštvo je formiralo predmet zbog „širenja mržnje“, rekao je ranije danas zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

4 COMMENTS

    • Vucica cuva litijum zato se moze ocekivati da dodje na KiM,a da ovi nece smjeti da ga uhapse.Ali time nasem narodu na Kosovu nece biti nista bolje on ce doci i otici,a nas ce biti jos manje.

  1. Važno je da se ministar protektorata oglasio i stavio do znanja da ne priznaje međunarodno pravo , diplomatiju i predsednika “svoje” države. Do duše to ni ne treba da poznaje ovaj kvazi ministar jer to nije mogao da nauči na univerzitetima protektorata. Imunitet pa bar diplomata i državnika je već odavno pogažen ne samo u protektoratu tako da i nije za zameriti mu na ovoj izjavi. Možda mu je to objasnio Server na nekom seminaru na Hopkinsu pošto vidim da se ponovo javlja taj englez jer valjda je zaključuje da će teško do srpskog litijuma. Ma baš vas briga poklonite mu srpsko olovo iz Trepče trebat će mu ako ne za baterije a ono …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here