Sveće palili u novoj kapeli

0

Sveštenici za vreme bogosluženja
 

Hram je bio prepun vernika od kojih su mnogi doneli obojena vaskršnja jaja na osveštanje. Pre i tokom liturgije sveštenici su obavili ispovest i pričest vernika, a onda je protojerej-stavrofor Slobodan Milunović pročitao poslanicu patrijarha srpskog Irineja. Tokom liturgije u hramu pevali su članovi Crvenog hora. Primetno je bilo na vaskršnjoj liturgiji prisustvo većeg broja mladih roditelja sa malom decom.
 

Služba u "Dominikus centru"

I na drugom bogoslužbenom mestu u Minhenu posvećenom Pokrovu Presvete Bogorodice u katoličkom "Dominikus centru" u severnom delu grada, na Veliki petak, u subotu i na Vaskrs obavljeno je bogosluženje. Tako je u nedelju protojerej Milorad Jovanović služio svečanu liturgiju sa vernicima iz ovog dela grada Minhena i pripadajućih okolnih mesta.

Molitveno obeležavanje Vaskrsa u Minhenu trajalo je skoro celu nedelju, a posebno je svečano i uzvišeno bilo u petak.
 

Pored mogućnosti da se zapale sveće u podrumskom prostoru hrama ili "donjoj crkvi", sveće su se palile i u budućoj kapeli koja se gradi u porti hrama. U dobrom raspoloženju, mnogi su iskoristili priliku da uz čestitanje velikog praznika rečima "Hristos vaskrse" i odgovorom "Vaistinu vaskrse", isprobaju tvrdoću obojenih vaskršnjih jaja.
 

Za to vreme je jedna grupa parohijana radila oko roštilja pripremajući posluženje za sve one koji su odlučili da se omrse u crkvenoj porti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here