Sve slabiji Tempo blizu katastrofe

0

Domaćini su poveli sa 1:0 već u petom minutu, ali "tempovci" se ne predaju i uspevaju da izjednače u 18. minutu. Posle centaršuta Z. Peroševića najspretniji je bio Malbaša, koji udarcem glavom matira protivničkog golmana i bilo je to 1:1.

 

Nekoliko minuta kasnije, u 23. minutu fudbaleri Bad Homburga postižu i drugi pogodak i domaćini vode sa 2:1. U 28. minutu stopostotna šansa za Tempo. Malbaša je sam pred golmanom, i mogao je, sa nekoliko metara, da bira u koji deo gola će šutirati, ali njegov udarac odlazi preko gola. To je bio momenat kada je Tempo, možda, imao šansu da održi ravnotežu, ali nisu uspeli.

 

Malbaša postiže počasni pogodak za Tempo

 

Do kraja prvog poluvremena rival postiže u 42. minutu još jedan pogodak i rezultat je 3:1 za Bad Homburg. Drugo poluvreme je proteklo u pokušajima naših fudbalera da promene rezultat, ali bez uspeha. To u 75. minutu nije uspelo ni V. Peroševiću, čiji udarac iz neposredene blizine, golman Bad Homburga brani.
 

"Rezervisti" dobili sa 3:2
 

Drugi tim Tempa je kao gost sa 3:2, pobedio TG Sansenhausen, zahvaljujući dvostrukom strelcu Bobanu Stankoviću i Djordju Kovačiću. Ovim trijumfom "rezervisti" Tempa, iako su igrali nekompletni, nastavljaju sjajnu seriju. U poslednjih pet kola (četiri pobede i remi), postigli su 30 golova, a primili samo 4. Imaju 26 bodova, a na tabeli su sa 7. "skočili" na 6. mesto frankfurtske Krajs "B" lige.

 

Treba reći da je i na ovom meču naš golman Grubač odlično branio i tako doprineo da poraz Tempa ne bude još veći. Bilo kako bilo Tempo je "zabetoniran" na 15. predposlednjem mestu. A, čak je i 14. plasirani Viktorija Projzen odmakla Tempu za celih pet bodova, mada se i 14. mesta ispada iz Grupenlige.

 

Mnoge odgovore o daljoj sudbini našeg kluba daće utakmica koju Tempo sledeće nedelje igra na svom terenu, poslednjoj u jesenjem delu. Rival im je 12. plasirani Turkgucu-Frankfurt. Ako i u nedelju na svom terenu u Ginhajmu izgube, teško da im ima spasa.

 

GRUPENLIGA

DJK Bad Homburg – KSV Tempo 5:1 (3:1)

FRANKFURT

 

Stadion: Bad Homburga.
Gledalaca: 60.
Strelac: Malbaša u 18. minutu.
.Žuti karton: Živković u 44. minutu.
TEMPO: Grubač, Z. Perošević, Lukić, Marković, Strainović, Dubačkić, Živković, Marinković, Malbaša (Ratić), Dančić (Ostojić), Čolak (V. Perošević).
Pozicija na tabeli:
15. Tempo 17 3 4 10 17:43 13

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here