Svaka zvezda svoju dijetu hvali

0

Većina zvezda opsednuta je svojim izgledom, odnosno linijom, pa su mediji prepuni njihovih saveta o tome kako da održe vitkost. Viktorija Bekam, Megan Foks, Majli Sajrus, Hali Beri, Penelopa Kruz, Miranda Ker, Dženifer Aniston i Keti Peri tvrde da su dijete kojih se pridržavaju zaslužne za njihov zanosan izgled, piše na portalu Zdrava krava.
Viktorija Bekam kune se u alkalnu dijetu. Preporučuje namirnice koje alkalizuju telo, a to su voće i povrće, biljni čajevi, riba i maslinovo ulje. Savetuje se manji unos hrane koja stvara kiselost, poput mesa, sireva, žitarica i gaziranih pića. Cilj je da se održi pH ravnotežu između 7,35 i 7,45. Iznenadiće vas činjenica je najalkalnija namirnica limun!
Glumica Megan Foks je pobornica paleo dijete, koja se temelji na hrani koju su jeli pećinski ljudi. Ovaj režim ishrane uključuje meso od životinja hranjenih travom, zatim ribu i sveže voće i povrće. S druge strane, odbacuje žitarice i mlečne proizvode, pećinski ljudi nisu umeli da ih proizvode, pa i nisu mogli da im budu na jelovniku.

Ishrana prema zonama
Glumica Dženifer Aniston napunila je 45 godina, ali njeno telo je poželjno kao i pre dve decenije. Ona tvrdi da je za to zaslužna takozvana dijeta prema zonama, koja se sastoji od 40 odsto ugljenih hidrata sa malo šećera (mahunarke, žitarice, voće i povrće), 30 procenata belančevina (piletina, ćuretina, govedina i riba) i 30 odsto masnoća (orašasto voće i koštice, maslinovo ulje). Ako unosite hranljive sastojke u ovoj srazmeri, tada ste u ispravnoj prehrambenoj zoni, kažu tvorci ove dijete.

Pevačica Majli Sajrus zasluge za besprekornu figuru pripisuje bezglutenskoj dijeti, kao što je napisala na svom Titeru: "Svi bi trebalo da isprobaju bezglutensku ishranu na nedelju dana. Promene na koži, fizičkom i mentalnom zdravlju su zadivljujuće. Nećete želeti da se vratite na staro". Gluten, sastojak žitarica, jak je alergen i može da izazove celijakiju.
Hali Beri napominje da se "hrani čisto", odnosno konzumira belančevine, ugljenehidrate i zdrave masnoće poput onih koje sadrži avokado. Pošto ima dijabetes, izbegava rafinisani šećer, smrznutu i prerađenu kremu. Dnevno pojede dva umućena jajeta, spanać, luk, peršun, breskve, pije surutku i sok od brusnice. Njena koleginica Penelopa Kruz puna je pohvala za mediteranski način ishrane. Zasniva se na namirnicama tipičnim za italijansku, grčku i provansalsku kuhinju. Uključuje ribu i morske plodove, voće, povrće, mahunarke, orašaste plodove i maslinovo ulje, a crveno meso ograničava na nekoliko porcija mesečno. Manekenka Miranda Ker upražnjava dijetu prema krvnim grupama. Ako volite pečurke koliko i pevačica Keti Peri, zaljubićete se u dijetu M-plan, koja propisuje ručak ili večeru isključivo od pečuraka. Autori dijete čvrsto obećavaju da ćete za samo dve nedelje oslabiti na ključnim delovima tela, uključujući stomak, zadnjicu, kukove i nadlaktice!
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here