pixabay.com

Savezni sud Švajcarske odobrio je danas žalbu javnog tužilaštva u Cirihu da se iz zemlje, u trajanju od pet godina, protera Albanac koji je teško pretukao jednog Srbina 2020. godine.

Ovaj 20-godišnji mladić koji je odrastao u Švajcarskoj, proglašen je krivim za teški oblik nasilja.

Incident se dogodio u avgustu 2020. godine dok je ovaj Albanac bio na uslovnoj slobodi zbog prethodno izrečene kazne. On je oštećenog Srbina prvo oborio na zemlju, a zatim ga tri puta udario nogom u glavu nanevši mu teške telesne povrede.

Nakon što je pokrenuta istraga o incidentu, ovaj Albanac je osumnjičen i za niz drugih krivičnih dela, uključujući pretnje službeniku obezbeđenja, izbegavanje policijske kontrole i udaranje u lice druge osobe.

Viši kantonalni sud mladića je osudio na 32 meseca delimičnog zatvora, od čega deset meseci mora da provede u zatvoru, a zatim ga je osudio i na uslovnu, novčanu kaznu.

Presudom Vrhovnog suda Švajcarske ovaj Albanac nije proteran iz Švajcarske, ali će odluka Saveznog suda to promeniti. Sud tvrdi da javni interes za njegovu deportaciju nadmašuje lične interese optuženog, ističući da njegovo nasilje predstavlja opasnost po društvo.

Ovaj Albanac je u Švajcarsku stigao sa godinu i po dana. Kako prenose mediji odustao je od dva pripravnička posla, a kratko vreme je radio u firmi svog oca.

U Saveznom sudu ističu da počinjena krivična dela i ona nakon otvaranja istrage pokazuju da on predstavlja visok rizik od ponavljanja krivičnih dela.

Mediji navode da se ovaj mladić nije ekonomski integrisan u švajcarski sistem, odnosno da nije uspeo da nađe stalan posao pokazujući da nema volju da promeni svoj položaj.

1 COMMENT

  1. Sve se urodilo protiv Partizana.Kakvi su to navijači kad rade protiv svog tima.Puno dovedenih fudbalera koji nisu ni za treću ligu.Partizan se lako odriče domaćih koji su glavni u domaćim klubovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here