Švajcarski mediji analizirali su šta je još Švajcarcu preostalo da juri od rekorda koji su možda nedostižni za Novaka i ostale. 

Naime, Novak je srušio rekord Švajcarca po broju nedalja na vrhu ATP liste, koji je do skoro delovao nedostižno, pa su sada pronašli one rekorde u kojima je Federer najbolji.

Federer je neprikosnoven po broju uzastopnih nedelja na prvom mestu ATP liste – čak 237 sedmica je bio na vrhu, drugi je Džimi Konors sa 160, a treći Novak Đoković sa 122.

Osim toga, Švajcarac ima priliku da stigne rekord Džimija Konorsa koji je odigrao najviše mečeva, 1557 i dobio 1274, usput osvojivši 109 titula.

Federer je veoma blizu – odigrao je 1513 mečeva i slavio 1242 puta uz 103 titule, tako da mu je ostalo da odigra još 45 mečeva da bi ga prestigao.

Federer ima i rekordni broj titula na Vimbldonu čak 7, a Novak Đoković ima 5 i verovatno tu ima prostora da ga dostigne, a možda i prestigne.

Drugi rekord koji je moguće da obori jeste onaj koji se tiče najstarijeg grend slem šampiona. Drži ga Ken Rouzvol sa 37 godina, dva meseca i jednim danom, još od Australijan opena 1972.

Federer će u avgustu napuniti 40 godina i svakako bi osvajanjem bilo kog slema srušio i taj rekord.

1 COMMENT

  1. Novak ce,ne samo stici i te rekorde nego ce postaviti one kojima niko nikada nece moci ni da prismrdi.Nole je tek počeo,sad je naj jači…Ziveo ti na Novače još dugo dugo…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here