Sudija i lekari ugrozili život Zabaksa

0

Nije prvi put: Jovan Prlić

Zabaks je, kako smo pisali, ozbiljno povređen na utakmici, udaren u glavu. Zahvaljujući kardinalnom propustu u liverpulskoj bolnici gde je odvezen, pušten je kući kao da mu nije ništa. Iste noći, u tri ujutro, dobio je epileptične napade, počeo je nekontrolisano da se trese, što je upućivalo na otkazivanje funkcija mozga. Uplašena supruga (Filip se nedavno oženio), reagovala je brzo.

 

Ovog puta je prebačen u drugu, bolnicu "Sent Džordž", gde je ustanovljeno da ima hematom na mozgu. Hitno je stavljen na operacioni sto i sada je izvan životne opasnosti. Već sutradan pričao je sa rodbinom i prijateljima i prebačen iz šok-sobe na intenzivnu negu. U sredu su lekari rekli da se on uspešno oporavlja.
 

Fer-plej, šta to beše?

Na ranijoj utakmici protiv Blektauna, Zabaks je opet bio na meti, protivnički igrač skočio je sa dve noge na njega i takođe od sudije dobio samo opomenu.

– Nešto mora da se učini ne samo da se zaštiti ferplej, već su, evo, u pitanju i zdravlje i čak životi sportista, a sudije gledaju kroz prste. To je skandalozno – svedoči predsednik Belih orlova.

Drugi problem fatalan je na svoj način po fudbalsku igru u celini. Reč je o veoma lošem suđenju u prvenstvu. Dobre sudije su retke sudije, a na terenu se vidi toliko pacerskih propusta kod sudija da je veliko pitanje da li bi im u Evropi bilo uopšte dozvoljeno da uzmu pištaljku u ruke.

U Zabaksovom slučaju, golman je teško povređen, jakim udarcem Džimija Outsa. Iznesen je s terena, ali je sudija Rajan Šeperd odlučio da takav napad na jednog od najboljih igrača na terenu ne zaslužuje ni slobodan udarac.

Ove nedelje, čak je i trener Menlija Fil Mos kazao da njihov nerešen rezultat u Bonirigu uopšte nije važan u odnosu na neprijatni događaj u vezi Zabaksovom povredom.

– Ovo je zabrinjavajuće šta se desilo u bolnici u Liverpulu, a tužno je šta se dešava sa našim suđenjem. Mi ćemo biti prisiljeni da se obratimo fudbalskoj federaciji. Sudija je samo verbalno opomenuo igrača koji je ovako teško povredio našeg golmana. Veoma je zabrinjavajuće i što se ovo nije dogodilo prvi put – kaže Jovan Prlić, predsednik Orlova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here