R. Erceg
Ričard Darko (Avala), Todor Zorica i Luka Gulić (Orlovi)

Prošle srede na terenima Boniriga odigrana su polufinala Avala kupa za 2022. Nakon grčevite borbe u obe utakmice, finalisti su Kolimor park i Orlovi, koji su savladali Ravne kotare, odnosno Avalu.

Tako je nakon dva meseca žestokih fudbalskih okršaja ostala još samo jedna, najznačajnija runda takmičenja.

Veliko finale i utakmica za treće mesto odigraće se večeras, a program počinje u 19.00 časova.

U prvom polufinalu sastali su se, po mnogima, “učitelji i šegrti“ – Kolimor park i Ravni kotari. Naime, obe ekipe neguju atraktivan stil igre i pravo je zadovoljstvo gledati ih na terenu.

Međutim, suv i tvrd teren nakon dva meseca fudbala ipak je bio glavni razlog da se ne vidi lepršava fudbalska predstava.

Nakon izjednačene borbe u prvom poluvremenu, na samom početku drugog Danilo Mizdrak je iskoristio grešku rivala, pokupio ostavljenu loptu i doveo Kotare u vođstvo.

Nakon samo pet minuta Milan Parenta spretno iz neposredne blizine poravnava na 1:1. Usledila su skraćeni produžeci, pa maratonska penal serija.

Nakon po jednog promašaja na obe strane, junak penal serije je bio golman Kolimor parka Nikola Bratić, odbranivši penal Kotaranima za plasman u finale.

U drugom meču sastali su se višestruki šampioni Orlovi i ekipa Avale. Igralo se otvoreno na obe strane, a Orlovi su napadali svim snagama što im je donelo prednost, kada je od golmana “izboksovana“ lopta došla do napadača Divljanovića, koji je preciznim šutem šalje u mrežu.

Tempo utakmice je bio jak jer su igrači Avale na sve načine pokušavali da probiju bedem Orlova kojim su besprekorno komandovali Todor Zorica i Luka Gulić.

Imala je Avala nekoliko izglednih šansi preko Andrije Mandića, ali golman Orlova Duško Lavrnja bio je na visini zadatka.

Kad je mnogobrojna publika mislila da je sve videla, Avala dolazi do izjednačenja preko Ive Spasića, koji je glavom skrenuo Krljarev šut pokraj nemoćnog Lavrnje.

Do kraja regularnog dela utakmice ostalo je samo nekoliko minuta, što je bilo dovoljno Orlovima da dođu do pobede, posle sjajnog driblinga Duška Mirilovića i asistencije za Divljanovića koji pogađa za konačnih 2:1 i još jedan plasman Orlova u finale.

Subotnje finale biće duel dveju ekipa koje su zauzele prvo i drugo mesto na kraju ligaškog dela Avala kupa.

Tako da će o pobedniku takmičenja odlučivati uistinu najbolje ekipe. Ovo će Kolimoru biti prvo finale, pošto je ista grupa fudbalera na Avala kupu 2019. pod imenom Bojsovi zaustavljena u polufinalu.

S druge strane, Orlovi su poslednjih godina za Avala kup ono što je Real Madrid za Ligu šampiona. Igraju, jednostavno rečeno, pobednički fudbal i to su potvrdili sa dosadašnje četiri titule na Avala kupu.

Orlovi proslavljaju sa saigračima
Radost Milenka Divljanovića i Luke Gulića (Orlovi)
Bratski pozdrav Kotara i Kolimor parka na kraju penal serije
Solidarnost Nikole Bratića s rivalom posle odbranjenog penala

Orlovi prvi put matirani

Gol koji su Orlovi primili u polufinalu sa Avalom ušao je u statistiku Avala kupa kao prvi koji su primili tokom cele sezone Avala Kupa 2022!

Ovaj podatak je svakako fascinantan i najbolje oslikava kakvu su neprobojnu tvrđavu Orlovi stvorili u svojim redovima i koliko je teško protivnicima da osvoje bod, a kamoli da pobede u duelu sa Mirilovićem i njegovom družinom.

RASPORED

U subotu se sastaju:

19.00 Avala – Ravni kotari (utakmica za treće mesto)

20.00 Orlovi – Kolimor park (finale)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here