Tanjug/AP
Janik Siner

Italijanski teniser Janik Siner novi je šampion Majamija.

Drugi nosilac i treći teniser sveta je u finalu mastersa 1000 savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:1. Ovo mu je prvi naslov na Floridi nakon što je predhodno izgubio dva finala, a druga masters titula u karijeri. Ukupno 13. titula u karijeri. On će ostati treći na svetu, ali sada ozbiljno preti Đokoviću i Alkarasu.

Siner je nezaustavljiv ove godine. Nije ga poremetio nedavni poraz u Indijan Velsu protiv Alkarasa, što mu je ujedno i jedini ove godine. S druge strane, Dimitrov nije uspeo da ponovi izdanje kao protiv Alkarasa i Zvereva, ali bez obzira na to vratio se u sam vrh, pa će od sutra ponovo biti u top 10 prvi put posle 2017. godine.

Dimitrov je prvi zapretio, imao brejk loptu i lepu priliku da povede 3:1, ali Siner se izvukao, a zatim odmah kaznio Bugarina i napravio brejk. To je ujedno i bio kraj za “Grišu“ koji je do kraja izgubio još jednom servis.

Drugi set je bio repriza prvog. Siner u trećem gemu pravi brejk, što je ujedno bio i prelomni trenutak meča. Do kraja je sigurno odservirao, napravio još jedan brejk i upisao novu pobedu s kojom je potvrdo da u ovom trenutku verovatno igra najbolji tenis na svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here