Strašna Serena!

0

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Stenfordu (beton, nagradni fond 710.000 dolara, pobednici 120.000, plus 470 bodova), pošto je kao peta nositeljka i 11. na WTA listi i šesti put u sedam okršaja poražena od najbolje teniserke današnjice, Amerikanke Serene Vilijams sa 2:6, 6:3, 7:5. Duel, koji je trajao tačno dva sata, obeležili su brojni preokreti i – kvalitetan tenis. U prvom setu izgledalo je da srpska teniserka ima potpunu kontrolu nad mečom i da će vrlo brzo okončati. Ana je oduzela servis Vilijamsovoj u prvo i petom gemu i tako lako došla na deonicu od trijumfa, pošto Amerikanka nije mogla da dođe čak ni do brejk lopte! Ipak, samo je trenutak bio potreban da se Serena, koja je odrasla u Stenfordu i imala ogromnu podršku navijača, vrati u igru. To se i desilo u drugom gemu drugog seta. Ivanovićeva je morala da brani dve brejk lopte, jednom je uspela, drugi put nije i mlađa od sestara Vilijams je izjednačila. Tu su počeli i Anini problemi sa desnim kukom, pa joj je nekoliko puta pružana medicinska pomoć između gemova. Ipak, izdržala je do kraja, tako da je najžešća borba vođena upravo u trećem setu. Serena je zaigrala kako najbolje zna i ume, ali Srpkinja nije bila spremna da položi oružje, pa se dva puta vraćala u meč!

Andrea sprema "osvetu"
Serena Vilijams će u polufinalu turnira imati priliku da osveti sestru Venus, ali i osma "kosturašica" Andrea Petković svoju zemljakinju Anu Ivanović. Naime, simpatična Andrea je Nemica srpskog porekla, rodom iz Tuzle, u četvrtfinalu je savladala stariju od sestara Vilijams sa 6:1, 3:6, 7:5 za sat i 52 minuta, pa će pokušati i da prođe u finale Stenforda.
Drugi polufinalni par čine Anđelik Kerber (3) i Varvara Lepčenko. Nemica je za 57 minuta bila bolja od Garbine Muguruse iz Španije sa 6:2, 6:1, dok je naturalizovana Amerikanka iz Rusije Lepčenko bila šest minuta brža, da bi dobila kvalifikantkinju i zemljakinju Sašu Vijkeri – 6:1, 6:0.

Hrabra igra u desetom gemu, kada je Amerikanka imala servis, doneo joj je brejk i izjednačenje (5:5), ali dalje od toga nije mogla. Morala je da se oprosti od Stenforda, gde je zabeležila 41. trijumf u ovoj sezoni na ukupno 53 duela. To će joj od ponedeljka ponovo doneti mesto u top 10 najboljih teniserki sveta, gde je u karijeri ukupno provela 107 nedelja, od kojih 12 na prvom mestu.
– Lep je osećaj vratiti se među deset najboljih. Naporno sam radila da bih ponovo bila ovde. Sebi sam postavila visoke ciljeve i ovo je jedan od njih – rekla je Ana, da bi poraz od Serene kratko prokomentarisala:
– Igrati tako izjednačeno sa najboljom teniserkom sveta je ohrabrujuće!
Serena Vilijams je pohvalila našu teniserku:
– Nije bilo nimalo lako. Ana je igrala veoma dobro. Podloga je bila brza, ona je dobro udarala. Ali, ja sam se borila, ostala u igri i radila onako kako sam trenirala.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here