Tanjug

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D. Ž. iz Kruševca, kao i S. S, te M. V. iz Kraljeva zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela: razbojništvo, teška krađa i teška krađa u pokušaju. Osumnjičeni za više pljački uhapšeni na naplatnoj rampi Koševi kod Kruševca.

– Sumnjiče se da su na auto-putu Beograd-Niš, kod Smedereva, polomili zadnje staklo vozila u kom su spavali grčki državljanin i Bugarka i ukrali 600 evra, platne kartice i mobilne telefone – saopštila je policija.

Navodi se da su osumnjičeni potom nastavili kretanje auto-putem, u smeru ka Nišu, da bi kod Jagodine na parkingu izbušili gumu vozila čiji je vlasnik nemački državljanin i ukrali iz automobila torbu sa ličnim stvarima.

Policija ih je uhapsila na naplatnoj stanici Koševi, na deonici za Kruševac.

– Sumnjiče se i da su pružali otpor pri hapšenju zbog čega su lakše povređena trojica policajaca, a oštećeni službeno vozilo i rampa na naplatnoj stanici. Zbog toga se terete i za krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i uništenje, kao oštećenje tuđe stvari – objašnjavaju u policiji.

U vozilu osumnjičenih pronađeni su ukradeni predmeti koji će biti vraćeni oštećenima.

Osumnjičenima je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Tokom akcije bilo je angažovano 99 patrola sa 200 policijskih službenika.

Postoje osnovi sumnje da su D. Ž, S. S. i M. V. na auto-putu Beograd-Niš i Beograd-Čačak u vreme turističke sezone, kada veliki broj stranaca putuje kroz Srbiju, izvršili više krivičnih dela.

U akciji su učestvovali policajci iz područnih policijskih uprava iz Kraljeva, Kruševca, Jagodine, Čačka i Niša, Uprave saobraćajne policije, Uprave granične policije i Žandarmerije.

Policija u borbi sa požarima

Sektor za vanredne situacije je u nedelju imao 220 intervencija u Srbiji, od čega 198 požara, a kako je rekao ministar policije Ivica Dačić za TV Pink, sumnja se da negde ima namernog podmetanja, jer policajci su na terenu našli flaše sa benzinom. Uz to i neodgovornih paljenja strnjišta i svega ostalog. Borba s vatrom na nekoliko stotina kilometara površine na planini Vidlič i dalje traje, a sumnja se da su na Žagubici i Suvoj planini požari podmetnuti.