Stranci posećuju srpske zubare

0

Stomatolozi užičkog kraja su bili prijatno iznenađeni intereseovanjem stranih turista za njihove usluge. Manji gradovi u ovom regionu nude znatno niže cene stomatoloških pregleda i intervencija ne samo od evropskih već i od centara u Srbiji, zbog čega su se stranci odlučili da to i iskoriste.

 

Među pacijentima koji su posećivali zubarske ordinacije su bile i cele porodice ali i naši islejnici koji su prijatelje starnce doveli na dobar provod i popravku zuba.

 

"Došao sam sa grupom Italijana za novogodišnje praznike i iskoristili smo uslugu stomatologa jer smo i ranijih godina to radili u nekim našim većim gradovima, ali su tamo cene dostigle nivo cena u Italiji", priča jedan od naših iseljenika koji je s društvom iz Italije došao na odmor na Zlatibor.

 

Doktorka Milojka Kolarević kaže da je iznenađena posetom starnih pacijenata koji su Novu godinu dočekali na Zlatiboru, ali su stomatološke usluge potražili u Požegi.

 

"Mi nismo to očekivali tako da smo morali da radimo sve dane praznika. Najviše je došlo pacijenata iz Slovenije, Italije i Rusije. Oni su veoma zadovoljni uslugama i kažu da su dosta jeftinije nego u njihovim zemljama", rekla je Kolarevićeva.

 

I ranije su naši iseljenici godišnje odmore koristili za odlaske kod zubara, a najviše da "naprave zube“ u Srbiji jer su ovdašnje cene važile za neuporedivo niže od onih u evropskim zemljama. Međutim, činjenica da iz istog razloga dolaze i stranci mogla bi da izrodi novu granu turizma u Srbiji – stomatološki turizam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here