Storuki Očoa!

0

Ni ofarbani Nejmar, ni Leo Mesi, ni Kristijano Ronaldo. Nova zvezda Mondijala zove se – Giljermo Očoa!
Golman francuskog kluba Ajačio izrastao je u apsolutnog heroja senzacionalnog remija Meksika i Brazila (0:0), koji "sombrerosima" ostavlja teotersku, ali sasvim realnu nadu da bi u osminu finala mogli kao prvoplasirani u Grupi A.
Očoa je odbranio bukvalno sve. I kad se činilo da je gotov, na kolenima, da mu nema spasa, momak iz Gvadalahare je okončao pobedničku seriju Brazilaca (10 vezanih trijumfa, računajući i prijateljske mečeve).
Da bi bili prvi Meksikanci, moraju da savladaju Hrvatsku, a u nekim kombinacijama bi im bio dovoljan i remi. Baš kao ovaj kojim su stali na žulj jednom od favorita za osvajanje Zlatnog globusa i pokazali da Skolarijeva četa nije toliko moćna kakvom je vide navijači.
Brazilci su igrali bolje nego na premijeri, stvarali šanse, bili rastrčaniji i smisleniji u napadačkim akcijama, ali je utisak da im ni legendarni Pele iz najboljih dana ne bi pomogao jer je Giljermo Očoa uspeo sve da ukroti, da kao magnet privlači loptu u naručje i ulije samopouzdanje saigračima, koji su u velikom delu utakmice bili ravnopravan rival. Čak imali i šansu da kreiraju još veće iznenađenje. No, i ovako su uspeli da odigraju treći put bez golova sa Brazilcima u istoriji, posle 1990. u Los Anđelesu i 2003. u Gvadalahari. Oba puta u prijateljskim duelima.

 

Kad neće FIFA, hoće policija
Organizatori Mondijala saopštili su da je utakmica između Brazila i Meksika u Fortalezi bila dodatno obezbeđena zbog posebne dimenzije koju je imala.
Na stadionu Kastelao bilo je pojačano prisustvo policije i redara u odnosu na ostale utakmice u tom gradu. Pošto FIFA nije obezbedila dovoljan broj redara u tom gradu, brazilsko ministarstvo pravde poslalo je određeni broj članova svog obezbeđenja kao pomoć.
Portparolka ministarstva Barbara Lobato rekla je da je to učinjeno jer je brazilska vlada donela odluku da garantuje bezbednost navijača u i van stadiona.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here