Kosovo online
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je u sedištu Alijanse da sve strane na Zapadnom Balkanu treba da se uzdrže od zapaljivih reči i postupaka koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija, ističući važnost procesa dijaloga Srbije i Kosova.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare poručio da je put napred za Kosovo i Srbiju dijalog koji omogućava Evropska unija, i naglasio da ohrabruje obe strane da se u dobroj nameri uključe u pregovarački proces.

– Videli smo pojačane tenzije na Kosovu i drugim delovima Zapadnog Balkana poslednjih deset meseci. Baš pre Božića posetio sam region. Moja glavna poruka je da sve strane treba da se uzdrže od zapaljivih reči i akcija koje bi mogle dodatno da eskaliraju tenzije u regionu – rekao je Stoltenberg.

On je dalje naglasio da su zbog dešavanja na Kosovu prošle godine, zemlje saveznice NATO povećale svoje prisustvo na Kosovu.

– Kao rezultat napada i nasilja koje smo videli na Kosovu u poslednjih godinu dana, NATO je pojačao svoje prisustvo. Tamo je i Kfor. Tu smo da osiguramo mirno i bezbedno okruženje za sve zajednice. Dodali smo hiljade vojnika kako bismo ispunili mandat koji smo dobili od Ujedinjenih nacija – zaključio je Stoltenberg.

 

1 COMMENT

  1. Koji cinizam zar moze covjek ovoliko da laze vi ste 1999 g tukli srbe zestoko a danas podrzavate siptare na kosovu da to rade poslali ste pojacanje da se ne lazemo samo da prepadnete Srbiji da vojno ne udje na kosovo a to ce se desiti zbog vaseg cinizma i lazi moral vojske srbije je visok nece stati dok okupatora ne izbaci sa kosova trebate znati da je to sveta srpska zemlja a sto se tice dijaloga vi ste to vec davno ubili to ne postoji vise dobro bi bilo da ne trabunjas

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here