Stojša očarao i Francuze

0

Posle etno-spektakla "Stojša i Baš Čelik" (2007), usledio je "Stojša i Duklijan" (2009), a sada je na red došao treći deo "Bio jednom jedan… Stojša, magično ime".
Domaćinsku širokogrudost ponudio je teatar u Bulonj Bijankuru, sala puna, pozornica velika, mnoštvo je reflektora, izvođača 70, kostima 200 i 18 koreografija, što je očaralo publiku, i to pretežno francusku (koja se divila čarima našeg folklora), kao i srpsku i grčku.

 

Uz svakojaka cupkanja i uplitanja, na sceni se pevalo, ali i uzvikivalo: "Hej, hej…", potom: "I-haaa, i-haaa", pa: "Op-sa-sa", sve ukomponovano osmesima, što je izazvalo gledaoce da uzviknu: "Bravo". Onda su iz "neba" padale latice ruža, naraslo je svetlucavo drvo, a prema Vukovoj bajci, putovalo se po svetu u potrazi za devet paunica koje kradu jabuke sa zlatnog drveta.

Udruženi KUD-ovi "Mladost", "Izvor" i grčki "Partenon", dočarali su lepote i boje brdovitog Balkana i plavog Mediterana, vatreni Cigani su saopštili da je život lep, a uraganska završnica pripala je Vojvođanima, čije su "lalinske" noge bile brže i od "Formule 1". Na sve to treba spomenuti i sam finiš, kada se iz publike horski zaorilo:
– Srbija, Srbija!
 

Atomska" energija

– Svaki nastup nam je sve bolji, a ja sam sve srećnija. Beskrajno hvala mojoj deci! – sijala je Letica Živković, predsednica KUD "Mladost".
Potpredsednik Skupštine dijaspore Francuske Vidoje Purić je saopštio:
– Nemam reči, a imam uzdaha. Čestitke šaljem do Gospoda Boga.
A čelnik Skupštine dijaspore Francuske Siniša Blagojević je zaključio:
– I Srbi imaju atomsku bombu. To je energija koja zrači iz ove divne mladosti!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here