Tanjug/AP
Dragan Stojković Piksi

Dan odluke pred vratima srpskog tima. Utakmica sa dva putića, različitih zabrana i izazova. Srbija na Sloveniju, u ključnom meču za izlazak iz grupne faze Prvenstva Evrope.

Jednostavnije, možda, nije ni moglo da bude – trijumf nad Slovenijom popločao bi srpskom timu stazu ka osmini finala.

Zato je i „predigra“ utakmice istine u Minhenu, uz odjavu “slučaja Tadić”, poprimila specifičnu težinu. Svaki trenutak je bitan, dani imaju težinu večnosti. Uoči utakmice ispod koje nema upitnika – pregrmeće je samo najbolji.

Selektor je stavio tačku na „slučaj Tadić“:

– Ništa specijalno, možda je interesantno medijima, ali… Odradili smo kvalitetan trening, Tadić se izvinio i priča je završena. Ničeg nije ni bilo. Najvažnija je Slovenija i utakmica pred nama, ne znam šta bih dodao.

Slovenački tim odlično je skeniran, uverava Stojković.

– I da hoće da srljaju ne mogu, igraju u formaciji 4-4-2, Šporar i Šeško umeju da budu neugodni po protivnika. Ne smemo da se jurimo sa njima u prostoru od 40 metara. Razgovarali smo o tome, imali smo kratku analizu, pogledaćemo dodatno i večeras. Nismo favoriti, Slovenija je na startu osvojila bod, Kek odličan selektor.

Uz pojašnjenje:

– Zašto da ne budem optimista, izlazimo na teren da pobedimo. Učinićemo sve da pobedimo!

U slučaju penala – ko će da šutira, pitali su novinari selektora Srbije.

– Nebitno ko će da šutne, najbitnije da lopta završi u mreži…

Očekuju se promene u startnoj postavi.

– Biće dve promene u odnosu na utakmcu sa Engleskom – poručio je Stojković.

Uveren je Piksi da će navijači imati razloga za uživanje.

– Očekujem dobru utakmicu, fudbalski ambijent, mnogo Srba i Slovenaca na tribinama. Radujem se što ćemo igrati sa Slovenijom, naš cilj je pobeda. U Gelzenkirhenu imali smo sjajnu podršku, hvala navijačima. Imamo odgovost prema ljudima, koji nas vole, veruju, podržavaju. I to automatski povlači odgovornost. Lepo je da ljudi vole reprezentaciju i očekujem spektakularan ambijent – zaključio je srpski selektor.

Utakmica u Minhenu na programu je u četvrtak, od 15 časova.

5 COMMENTS

  1. JEDAN OD NAJ GORIH SELEKTORA SRBIJE JE STOJKOVIĆ!!! JEDNOSTAVNO ČOVEK SE NE RAZUME U TU STRUKU! PODRŽAN OD POLITIKE😀 A STRUKA VELIKA NULA 😅😅😅

  2. Ko li srbinu odgovara bilo zSta jad pocne da ide uz vetar struka ga izabrala i ne komentarisi selektora

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here