EPA/Anna Szilagyi
Dragan Stojković

Kao što je i obećano, selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković podneo je izveštaj o radu A selekcije na EURO 2024. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je usvojio izveštaj i pružio selektoru punu podršku u daljem radu.

“Izveštaj o radu A selekcije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj“ kako glasi pun naziv, blago rečeno je štur. Posebno u odnosu na onaj koji je pre tri godine podneo njegov prethodnik Ljubiša Tumbaković

Napisan na osam kucanih strana (uz grafike koje su priložene), utisak je da nije naročito duboko ulazio u obrazlaganje svojih poteza. Nije se detaljnije bavio izborom igrača i formacije, već je samo iznosio opšta mesta poput „Ono što je bila moja ideja u samoj pripremi utakmice i ono što sam isticao igračima je da moramo da uzmemo posed lopte i da ih nateramo na veću potrošnju energije u defanzivi jer iz iskustva znam da ovakve ekipe (favoriti) ne uživaju da se brane u dužim vremenskim intervalima,“ kako je počeo odeljak o utakmici sa Engleskom ili “ Ono što sam znao i sto sam isticao igračima je da će nam ovo biti i možda najzahtevnija utakmica na turniru, tako da je tim bio upućen i pripremljen na ono što nas očekuje. Igrali smo protiv ekipe koja igra potpuno dijametralno u odnosu na naš stil i samim tim to je zahtevalo dosta strpljenja i koncentracije u našoj igri. Sama činjenica da su tri boda u ovoj utakmici verovatno značila i prolaz u narednu fazu takmičenja davali su dodatni psiholoski pritisak što sam mislio i iza čega i sada stojim da ova grupa igrača ima kapacitet da se nosi sa ovakvim situacijama sto su dokazali u nekim predhodnim utakmicama kao na primer protiv Portugalije u Lisabonu ili Crne Gore u Beogradu.“

Stojković je naveo i da je “ponosan jer je ovaj tim pokazao da je karakteran, da ima nesalomiv timski duh i da se bez obzira na okolnosti i situaciju nikad ne predaje. Za učešće i naš nastup na završnom turniru nikako ne smemo da kažemo da je bio debakl ili katastrofa, kao što to neki žele da prikažu, već samo rezultatski neuspeh, gde su detalji i sitnice odlučivali. Završili smo takmičenje, a da nismo bili niti poniženi, niti nadigrani u bilo koja od tri meča grupne faze”, napisao je selektor.

Na kraju izveštaja o susretu protiv Slovenije ponovio je statističke podatke sa konferencije sa medije, koji pokazuju da je Srbija bila bolji protivnik.

Izvršni odbor FSS ipak je zadovoljan, kako se kaže u saopštenju „detaljnim izveštajem“ koji je usvojen jednoglasno. Potvrđeno je poverenje i data maksimalna podrška Draganu Stojkoviću u ispunjavanju narednih ciljeva koji se nalaze pred najboljim nacionalnim timom, a to je predstojeći ciklus utakmica u Ligi nacija gde će akcenat biti na uigravanju i pripremi tima za kvalifikacije koje donose plasman na Prvenstvo sveta u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

7 COMMENTS

  1. Neznam koje taj izvrsni odbor FSS,ali da se pitam posto su odusevljeni sa selektorom doneo bi odlukuda oni obavezno dignu platu ovom nasem”velemajstoru”,ali da jednim dobrim delom oni ga finansiraju,posto su i oni dobro napunili dzepove,a za tako reci nikakvi rezultat.

  2. Kakva smo mi nacija? Englezi bili drugi na prenstvu i trener podneo ostavku. Mi bili drugi od pozadi i uz sve hvalopoljke nasem produzili ugovor. Imali li to jos negde?

  3. Ove treba motkama najuriti iz saveza. Pa za koga igraju ako nemaju nasu podrsku. Mislim na savez, na trenera i na sve vas zajedno sa Piksijem. Podrska fudbalerima i ja bi ih podrzao da se ne odazovu pozivu svi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here