Tanjug/AP
Dragan Stojkovič Piksi

Selekcija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva posle remija sa Danskom (0:0).

Selektor srpske reprezentacije pohvalio je svoje momke posle eliminacije sa šampionata Evrope.

– Mogu da kažem da sam ponosan na momke, borili su se, dali sve od sebe, puno pretrčanih kilometara. Ako uđemo u dublju analizu, poraz protiv Engleza i izgubljeni bod nas je doveo u ovu situaciju. Mislim da smo ostavili dobar utisak, igrači zaslužuju sve čestitke za borbenost. Predstavili su Srbiju na najbolji način – rekao je Stojković.

Pa je potom dodao:

– Bila je tvrda utakmica, na taktičkom planu identična sa obe strane. Bilo je ogledalo u taktičkom smislu. Govori broj šansi… Znali smo da će tako biti. Znali smo da moramo da postignemo gol iz neke prilike. Bili su u boljoj poziciji jer im je bod odgovarao. Slovenija i Danska nisu pobedili nikog, sa nerešenim idu dalje. Neverovatno, ali istinito.

Srbiji napad nije funkcionisao, postigli su samo jedan gol u tri meča, i to u poslednjem napadu u utakmici protiv Slovenije.

– To je to, falio nam je gol, pobeda. Možda i one šanse protiv Slovenije. Sve to je doprinelo ovom. Idemo uzdignuta čela, nismo obrukali Srbiju – zaključio je Piksi.

5 COMMENTS

  1. BRUKA sta prica odlazeci selektor Srbije u sve tri odigrane utakmice vidjeli smo ne uigranu ekipu sa mnogo greski organizacija igre je u dubokom minusu igralo se na trla baba lan da joj prodje utakmica ima igraca koji neposjeduju kvalitet da igraju za repentezaciju Stojkovic je negativna nula kvaliteta selektora i naj je odgovorniji za debakl naseg fudbala ne treba da nam prica prazne price nije uradijo svoj posao kako treba i vrijeme je da podnese neopozivu ostavku publika je duboko razocarana publika je ta koja vidi i ocenjuje kvalitet naseg fudbala bilo bi dobro da nam Stojkovic ne gura prste u oci sve smo vidjeli

  2. Covece sta tu lupetas kazrs da je reprezetacija igrala dobro zar ti nije bar malo sramota prvo polovreme nisu prosli cetar jednpm su sutnuli prema golu

  3. Ovaj covek moze da kaze svastam. Prosto neznam dali gledamo isti fudbal. Igrali smo tri utakmice ,a ja nepamtim ozbiljniju sansu za gol da smo napravili. On kaze da smo dali sve od sebe,silno se borili i mnogo pretrcali. Pa po meni trebo je ih vodi na atetsko evropsko prvensto. Doduse sad si napredovo,osvojo si dva boda a u Kataru jedan.Mozda bi u nekoj buducnosti osvoio i vise ako tu ostanes dokle ti budes hteo.Za sade te svi gotive niko nesme istinu da ti kaze,osim onog Rada. Uz tebe je i Dajic,koji me podseca pomalo na Bajdena.

  4. 4 puta zaredom ispali vec nakon prve tri igre iz evropskog nogometa.
    Nesto ipak zagonetno to jest. Ali nerazumem se ja toliko u loptu, osim
    sto je okrugla, pa moze lako da odskoci od noge nekim cudnovatim
    putem pored gola bas. Kad bi bila kockastog oblika…bolje bi mozda prosli.
    Ili je Piksi slab na energetskom pitanju?

  5. Mozemo da pisemo sve najgore zato sto smo razocarani pa tako mozemo da osudjujemo igrace,selektora,igru.Najveca sramota je pisati sto smo letjeli hrvatskim avionom.Kakve to ima veze kojim smo avionom letjeli jesmo li mi normalan narod kada o tome pisemo.A sto se tice (ne)uspjeha pitam Vas kada smo to bolje prosli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here