Tanjug/AP
Dmitrij Medvedev

Bivši predsednik SAD Donald Tramp u dijalogu sa ruskim liderom Vladimirom Putinom sigurno nije pretio bilo kakvim “napadima na Moskvu”, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On se osvrnuo na pisanja medija da je Tramp izjavio na sastanku sa uredništvom “Volstrit džurnala” da je, navodno, pretio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da će izvesti napad na Moskvu, ako Rusija “bude progonila Ukrajinu”.

– Tramp se zaneo. Da li je zaista govorio o ‘napadu na prokletu Moskvu? Naravno da ne. On je obično pitom na pregovorima. I postoji samo jedan odgovor na takve reči: i vaš prokleti Vašington će takođe biti pogođen. Generalno, naši odnosi s njim su prilično topli –  napisao je Medvedev na društvenoj mreži Iks i objavu je propratio emotikonom koji plače od smeha.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, povodom medijskog pisanja da je američki predsednički kandidat Donald Tramp navodno zapretio ruskom lideru Vladimiru Putinu da će „napasti Moskvu ukoliko Ukrajina bude napadnuta”, rekao je da se u SAD čuje mnogo vatrenih izjava u okviru završne faze predizborne kampanje.

Ranije je Tramp više puta govorio da je u dobrim odnosima sa ruskim liderom i da bi mogao da reši ukrajinski sukob u slučaju pobede na novembarskim izborima u SAD.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here