Stefan GP” dovodi Formulu 1 u Staru Pazovu,”

    Dogovor autodrom gradi – Goran Jović i Zoran Stefanović

    U ime opštine koja je zemljište već ustupila Fudbalskom savezu Srbije i ušla u partnerstvo vezano za izgradnju Sportskog centra FSS, potpis na protokol o saradnji koji bi u budućnosti mogao da u Srbiju dovede i trku za šampionat Formule 1, stavio je predsednik Goran Jović dok je koproraciju “Amco”- “Stefan GP” predstavljao predsednik Zoran Stefanović. U slučaju uspeha projekta, prve trke na stazi u Staroj Pazovi mogle bi da budu organizovane 2011. godine. 

    U kratkoj prezentaciji projekta Stefanović je istakao da će izgradnja teći u tri faze, dok je rok za završetak prve i druge 2011. godina kada mogu da počnu i prva takmičenja. Prema dosadašnjem dogovoru staropazvačka opština će ovezbediti lokaciju , dok će izgradnju ovog kompleksa finansirati investitor sa svojim partnerima iz inostranstva.

     

    Dužina staze, po projektu će iznositi 3538,57 metara a dužina staze za klupska takmičenja biće 2542,66 m, dok će dužina startnog pojasa iznositi 807.21 m. Širina staze na startu je 15 m a na ostalim delovima 12 metara. Na stazu će se ulaziti iz 5 pravaca a glavna tribina će moći da primi oko 20 000 gledalaca, dok će sa strane postojati nasipi kao prirodna gledališta.

    Na plodnim njivama oko Stare Pazove nići će betonski autodrom

    Svakako ova investicija će doneti višestruku korist i žiteljima staropazovačke opštine, što pokazuju i svetski primeri gde takve staze postoje.

    0

    OSTAVITE KOMENTAR

    Please enter your comment!
    Please enter your name here