Tanjug
Peter Stano

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je danas, komentarišući napad ukrajinskih snaga na Kursku oblast u Rusiji, da prema međunarodnom pravu Ukrajina “ima zakonsko pravo da se brani, uključujući i udare na agresora na njegovoj teritoriji”.

– EU nastavlja da u potpunosti podržava legitimno pravo Ukrajine na odbranu od ruske agresije i njene napore da povrati suverenitet i teritorijalni integritet – rekao je on za ukrajinski medij Suspilni.

Moskva je saopštila da su ukrajinske snage pokušale da zauzmu deo teritorije Kurske oblasti, a načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov izjavio je da je napredovanje Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kurska zaustavljeno.

U Kurskoj oblasti uvedena je vanredna situacija nakon napada ukrajinskih snaga.

5 COMMENTS

  1. Ukri ne žive u Rusiji, šta će oni tamo. A Brisel traži đavola u komentarima i provišu rat u Evropi. Zar su stvarno toliko plitki u mozgu?

  2. Gospodine Stano zasto dvostruki standardi vi Evropljani imate. Ako Ukrajina ima pravo da se brani onda treba dozvoliti i Srbiji da povrati svoju teritoriju koju ste vi Zapadnjaci silom uz pomoc Nato pakta i Amerike silom odvojili od Srbije i dali Albancima. Gde to ima po kom pravu ste to uradili. Pricate bajke za decu. Samo lazete.

  3. I rusi imaju zakonsko pravo da stite svoje gradjane koje od 2014 maltretiraju,ubijaju ukrainske zapadno orijentisane snage.Ili ti mislis da samo neki imaju pravo da rade sta hoce a drugi da trpe

  4. Niko to ne spori. Samo su problematični vaši dvostruki standardi. Vama i Amerikancima je sve dozvoljeno, Rusiji i Srbiji ništa. E zato nećemo u EU da budemo klimoglavci. Uostalom do kraja rata ni EU više neće postojati.

  5. Priča evropskih političara je samo za mase i isprane mozgove.Ali na njihovu žalost sve više ima i onih koji znaju da koriste svoj mozak, zato će u EU biti sve više nemira.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here