Lična arhiva
NOVI SUSRET U CIRIHU: Dejan Sekulić, Rada Rajić Ristić i Milutin Đuričković u Požarevcu

Leto je za Dejana Sekulića proteklo u znaku susreta sa pesnicima i prijateljima u otadžbini. Čitaoci “Vesti” su već upoznali ovog neumornog Srbina iz Ciriha, NLP master kouča, menadžera i edukatora za odrasle koji više puta je proglašavan Amazonovim bestseler autorom. Odmarao se u rodnoj Smederevskoj Palanci, a onda je u Požarevcu imao susret iznenađenja.

Ispred spomenika Milošu Obrenoviću, knjigu ,”Srce – kolevka prijateljstva” uručili su mu autorka Rada Rajić Ristić i izdavač profesor dr Milutin Đuričković.

– Ne pišem samo ja knjige, piše se i o meni. S radošću sam preuzeo knjigu u kojoj sam zastupljen. Velika mi je čast što se nalazim na stranicama novog dela književnice i saradnice “Vesti” Rade Rajić Ristić. Taj susret je bio naprosto terapeutski za mene, jer sam bio u društvu prijatnih i divnih ljudi, a ja volim da se okružujem samo pozitivnim ljudima koji imaju stvaralački, a ne destruktivni duh – priča Dejan za naš list.

Autorka navodi da je knjiga “Srce – kolevka prijateljstva” nastavak knjige “Prijateljstvo bez granica”.

– Obe su skup mojih tekstova objavljenih u “Vestima” koji govore o našim ljudima na Zapadu, najviše o našim sunarodnicima u Italiji, ali ima i onih koji žive u Švajcarskoj i Austriji. Moja želja je bila da čitaoce upoznam sa tim vrednim ljudima koji su postali uspešni u zemljama u kojima rade, a svojim primerom i delima čine Srbiju velikom. Njihova misija nije laka ni mala, ponekad se takvim ljudima ne pridaje nikakva važnost, a ja nisam želela da ih zanemarim jer su oni jednostavno, heroji svakodnevice – ističe Rada Rajić Ristić.

Dejan je Radu znao odranije, a bilo mu je, kaže, veoma drago što je upoznao prof. dr Milutina Đuričkovića.

– Taj susret je bio potvrda stare izreke da se slični sličnima raduju. Na ovom svetu ima predivnih osoba koje se ne nalaze na stazi našeg života. Ali, sudbina ipak namesti susrete sa ljudima dobre duše i čistog karaktera i neizmerno sam srećan zbog toga.

Ništa manje oduševljen i zadovoljan nije ni Đuričković koji je iz Beograda došao u Požarevac da zajedno sa autorkom uruči knjigu Dejanu.

– Bilo mi je više nego drago da upoznam lično Dejana, o kojem sam već čitao na portalu Vestionline, kao i na portalu RTS, a našao sam i stranicu o njemu na Vikipediji. Drago mi je što ćemo sarađivati u budućnosti jer smo se dogovorili o književnim promocijama u Cirihu – ističe profesor i književnik Milutin Đuričković.

UVEK UZ “VESTI”: Gorica, Rada i Ilario

Dvojezično delo

Knjiga “Srce – kolevka prijateljstva” je dvojezična, unutar nje je na jednoj strani tekst na srpskom, a na drugoj na italijanskom. I korice su takođe dvojezične, naslovna strana je na srpskom, a poslednja na italijanskom jeziku.

Naslovna strana knjige
JUNACI SU I ITALIJANI: Poslednja strana knjige

Promocija

Promocija knjige “Prijateljstvo bez granica” održana je u Montekijo Mađoreu, u dvorištu kuće Gorice Stevanović i Ilarija Ćelija, bračnog para koji vodi udruženje Kapija Šumadije. Ilario i Gorica su takođe protagonisti knjige, a posle promocije Srbi i Italijani su se družili u prisnoj atmosferi. Ilario je istakao da je ponosan što ga zovu srpskim zetom, jer je Srbija u njegovom srcu od kada je sreo Goricu i Srbiju smatra svojom drugom domovinom. Istakao je da mnogo voli Kragujevac – Goričin rodni grad i da u njuemu rado svakog leta provede godišnji odmor. Ovog leta je ponovo posetio Beograd i jeo pljeskavicu u restoran Novaka Đokovića, jer je on njegov idol, ne samo kao sportista, već i kao čovek gvozdenih moralnih načela.

Budite srećni i nasmejani

Pitali smo Dejana, pošto je ekspert za davanje životnih saveta, šta bi preporučio ljudima koji još imaju snove u životu.

– Imajte hrabrosti da sledite svoje snove, bez obzira na to šta sumnjičavi i cinici kažu. Radite na svom potencijalu svaki dan. Verujte u svoje snove i nikada ne odustajte, iako će. što je ljudski, biti dana kada želite da odustanete. Ali sa time sahranjujete svoje snove, zato, nikada ne prestani da se borite za ono što vam je važno i u šta verujete.

Zamolili smo našeg sagovornika i za savet čitaocima “Vesti”.

– Budite srećni, kad god možete i gde god to možete, jer sreća voli nasmejane ljude.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here