Srpska protiv Rezolucije o Srebrenici

0

Rajko Kuzmanović

On je, posle sastanka sa predstavnicima političkih stranaka iz RS, rekao da bi trebalo osuditi sve zločine koji su se dogodili na ovim prostorima, naglašavajući da jednostrano osuđivanje zločina nije dobro.

"Srbija će doneti ovakvu ili onakvu rezoluciju i to je stvar svake suverene države, ali mi imamo pravo da kažemo da li smo za ili protiv takve rezolucije", dodao je Kuzmanović.

Prema njegovim rečima, "RS u ovoj fazi apsolutno ne može podržati rezoluciju takve vrste koja bi jednostrano osuđivala samo jedan zločin".

"Ta rezolucija će, prema našim informacijama, biti uravnotežena i onda ćemo videti šta i kako dalje raditi", poručio je Kuzmanović.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da Ejup Ganić može biti isporučen pravosudnim organima BiH, Kuzmanović je rekao da je stvar engleskog pravosuđa gde će izručiti Ganića.

Prema oceni Kuzmanovića, Tadić živi u pravno uređenom društvu i ne poznaje situaciju u BiH.

Kuzmanović sa predstavnicima političkih stranaka u RS

 

Kuzmanović je preneo da je na sastanku sa predstavnicima političkih partija iz RS ispoljen visok stepen zabrinutosti zbog histerije koja je pratila hapšenje Ganića.

"Posebno zabrinjava činjenica da su se u službu odbrane Ejupa Ganića stavili predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić i najviši funkcioneri i institucije u Federaciji BiH", rekao je Kuzmanović.

"Nama je prioritet da svi zajedno radimo u okviru zakona i Ustava, uz poštovanje demokratskih principa", rekao je Kuzmanović.

"Očito je da se institucije BiH stavljaju u funkciju privatnih aranžmana. Bilo je i pitanje o povlačenju predstavnika RS iz zajedničkih institucija BiH", napomenuo je Kuzmanović.

"Za sada nastavljaju sa radom, a kako dalje, to ćemo u narednom periodu dogovarati", naglasio je Kuzmanović.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here