Srpkinje se namučile i ušle u četvrtfinale!

0

 

RUSKINjA JOJ "LEŽI": Ana Ivanović

Jelena Janković i Ana Ivanović, kao osma i deveta "kosturašica" na Mastersu u Sinsinatiju (tvrda podloga, nagradni fond 2.567.300 dolara, pobednici 467.000), nastavljaju uspešnu seriju. Obe su se posle dosta muka plasirale u četvrtfinale, pošto su bile bolje od Amerikanke Sloun Stivens, odnosno Ruskinje Svetlane Kuznjecove.
Džej Džej je slavila posle 130 minuta sa 7:5, 6:4 i došla do treće pobede nad Amerikankom u isto toliko mečeva. Jelena je prvi set rešila u taj brejku, a u drugom je imala brejk viška do same završnice. Izgubljena prednost nije mnogo uticala na njenu koncentraciju, brzo se vratila i došla do konačnog trijumfa. Jankovićeva će u četvrtfinalu igrati protiv prve teniserke sveta Serene Vilijams, koja je lagano izašla na kraj sa Flavijom Penetom iz Italije – 6:2, 6:2.

TEŠKA BORBA: Jelena Janković

Ana Ivanović se zadržala na terenu 15 kraće, iako joj su bila potrebna tri seta da ponovo savlada iskusnu, 29-godišnju Svetlanu Kuznjecovu.
Srpska teniska lepotica je tako učvrstila superiornost nad Ruskinjom, koju je dobila 10 puta u 11 WTA mečeva. Jednako je superiorna i protiv sledeće rivalke, Ekilne Svitoline iz Ukrajine, od koje je u četiri meča izgubila samo jedan set.
Ana se na terenu našla nepuna 24 sata posle plasmana u osminu finala i odmah izgubila servis. Kada je Kuznjecova potvrdila brejk malo ko je verovao da će to biti sve od nje u uvodnom setu i da sledi šest vezanih Aninih gemova! Slično je bilo i u drugom setu, samo što je dominirala Ruskinja. Iako je u trećem setu Ivanovićeva sačuvala prvi servis-gem, usledio je težak period – gem sa nulom pa brejk za Kuznjecovu. Ruskinja je povela sa 3:1, ali je borba tek tada počela. Ana pravi brejk u šestom gemu, uspeva da spase brejk-loptu u sedmom, a u osmom izlazi kao pobednik iz velike drame. U poslednjem gemu egzekucija je bila rutinska, pa je Ana spremna za peti okršaj za manje od dve godine sa Svitolinom. Ukrajinka je za sat i 53 minuta iznenadila Karlu Suares-Navaro iz Španije, drugu uzastopnu nositeljku (15) sa 4:6, 6:4, 6:4, pošto je u prethodnoj rundi protiv Čehinje Petre Kvitove (2) ostvarila prvu pobedu nad top 10 igračicom u karijeri.
 

Ana i Maša u Vuhanu

Ana Ivanović će biti jedna od zvezda novog turnira koji će se ove jeseni prvi put održati u kineskom Vuhanu (tvrda podloga, nagradni fond 2.139.320 dolara). Uz Srpkinju već su prijavljene Serena Vilijams, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Agnješka Radvanjska, Karolina Voznijacki i trenutno povređena Na Li, koja je rođena u ovom gradu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here