Srpkinje na Crnogorke

0

Žrebom za Evropsko prvenstvo rukometašica 2014, koji je održan u Zagrebu, srpska reprezentacija svrstana je u grupu D, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke. EP se održava od 7. do 21. decembra 2014. u Hrvatskoj i Mađarskoj, a utakmice grupne faze takmičenja naše reprezentativke igraće u Osijeku. Žrebu u Zagrebu, u ime nacionalnog tima Srbije, prisustvovali su selektor Saša Bošković i Jelena Erić, doskorašnja reprezentativka, a sada član stručnog štaba, kojoj je susret sa selekcijom Slovenije bio poslednji u karijeri. Aktuelne vicešampionke sveta na prethodnom EP koje je održano u Srbiji su bile četvrte.
– Jako zanimljiva grupa. Pošto smo mi vicešampioni sveta, od nas se očekuje da pokažemo najbolje. Dobra grupa i dobre ekipe sa kojima se kasnije ukrštamo. Daćemo sve od sebe da pokažemo najbolje – istakao je Bošković. – Sjajne rivalke, Francuska i Crna Gora su osvajači medalja, mi smo prošle godine osvojili srebrnu svetsku medalju, tako da su sve jake selekcije u grupi sa nama. Sa Francuskom se nikada ne zna, nekada igraju odlično, a nekada ne tako dobro. Pošto ćemo biti blizu kuće, očekujem dosta navijača da nas podrže.
Mečevi glavne faze takmičenja održaće se u Zagrebu i Debrecinu, dok će se finalni vikend odigrati u "Pap Laslo" areni u Budimpešti.

Grupa A – Đer
1. Mađarska
2. Španija
3. Rusija
4. Poljska

Grupa B – Debrecin

1. Norveška
2. Danska
3. Rumunija
4. Ukrajina

Grupa C – Varaždin

1. Švedska
2. Nemačka
3. Hrvatska
4. Holandija

Grupa D – Osijek

1. Crna Gora
2. Francuska
3. Srbija
4. Slovačka

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here