Srećković gost ”Srpske nedelje u Velikoj Britaniji”

0

Gost ”Srpske nedelje u Velikoj Britaniji”: Srđan Srećković
 

 

Diskusija će biti održana 5.februara 2010. u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Londonu. ”Srpska nedelja u Velikoj Britaniji” traje od od 30. januara 2010. do 6. februara, a cilj je da postane tradicionalno okupljanje srpskih organizacija u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i predstavnika iz Srbije i drugih zemalja na raznim nivoima, kao što su kulturni, obrazovni, poslovni, itd.

 

Osim prošlogodišnjih organizatora (Srpski Siti Klub, Srpski Savet Velike Britanije, Srpsko Društvo), ove godine uključile su se i Srpska pravoslavna crkva u Londonu i Ambasada Republike Srbije.

Posle seminara održaće se Godišnja skupština Srpskog Saveta Velike Britanije u Grovner crkvi u Mejferu sa specijalnim gostom, ministrom za dijasporu Srđanom Srećkovićem. Za sam kraj manifestacije planiran je koncert Trija ”Belanima” iz Beograda u Grovner crkvi u Mejferu.

 

U okviru "Srpske nedelje u Velikoj Britaniji" u četvrtak je takođe otvorena srpska biblioteku, u sklopu biblioteke opštine Fulam u Londonu.

 

Specijalni gosti bili su: ambasador Republike Srbije u Londonu, prof. Dejan Popović i britanski narodni poslanik Greg Hends. Srpsku biblioteku čini zbirka knjiga na srpskom jeziku koje su skupljene putem donacija i koje će biti dostupne za korišćenje javnosti u Londonu.

 

”Srpska nedelja” se završava u subotu 6.februara seminarom na Univerzitetskom koledžu u Londonu pod naslovom: ”Srpsko nasleđe kao vrednost, struktura i proizvod”. Govornici će biti sa Šabanči Univerziteta u Istanbulu, Univerziteta primenjenih umetnosti u Beogradu, Univerzitetskog koledža u Londonu, Oksford Univerziteta, Arhus Univerziteta i Univerziteta iz Trsta. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here