Srdačan aplauz najveća nagrada

0

Lep pozorišni događaj: Predstava "Jesi li to doš’o da me vidiš"

 

Ljubitelji pozorišne umetnosti u Kičineru imali su krajem minule godine lepu priliku da u svom gradu, koji se ovakvim manifestacijama ne može baš podičiti, vide predstavu Srpskog pozorišta iz Toronta "Jesi li to doš’o da me vidiš" Mime Karadžića, u režiji Đorđija Živkovića. Pedesetak poklonika pozorišne igre u ovdašnjem "Registrdž Theatre" istinski su uživali u čarima koje pozorište može da pruži.

Srpsko pozorište iz Toronta postavilo je pred sebe veliki cilj samim izborom da na scenu postavi već čuvenu predstavu Mime Karadžića. Pošto je reč o entuzijastima iz srpske zajednice iz Toronta (a amaterima je lako naći manu, ako već hoćete da je tražite), zaslužuju sve čestitke za ostvareno delo.

 

Đorđije Živković je izvrsno glumio Gorčila, centralnu figuru cele priče, a rame uz rame pridružio mu se Živko Cerović u ulozi Maksima. Ova dva glumca amatera nosili su glavni tok radnje, a da predstava u potpunosti uspe pomogli su i ostali akteri: Ljiljana Marković, Gojko Roglić, Slađana Nikšić, Dejan Ociček, Tijana Petrović, Maja Jovčić i Vladimir Živković.

Scenografija je bila siromašna, moglo bi se štošta zameriti i režiji, ali dramski entuzijasti iz Toronta su se svojski potrudili i uspeli da do kraja zadovolje ukus pozorišne publike. Gledaoci su ih na kraju predstave nagradili dugotrajnim aplauzom, što je i najveća nagrada za sve amatere na svetu.

 

Sve je bilo lepo, samo je nedostajalo više gledalaca, a to ova predstava u svakom slučaju zaslužuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here