Srbinu robija zbog šverca heroina

0

Regionalni sud u Brnu osudio je na šest godina zatvora državljanina Srbije Srđana Stankovića zbog toga što je 2011. godine pokušao da u Češku prošvercuje kilogram heroina.
Stanković se tokom suđenja branio da je samo išao po neke stvari za svog prijatelja Ljubodraga Đorđevića, koji ga je na putu za Češku iznenada napustio u Kruševcu i da nije imao pojma da se u kolima u zadnjim vratima nalazi skrivena drogu koju su otkrili češki carinici blizu granice sa Slovačkom. U nižoj instanci češki sudovi su dosad Stankovića oslobađali zbog nedostatka dokaza, tako da je posle izvesnog vremena pušten da se brani sa slobode i vratio se u Srbiju.
Odbrana može da se žali na poslednju presudu, ali Češka može da traži da joj se Stanković izruči tek ukoliko kaznu zatvora potvrdi i Vrhovni sud.
– I tada bi eventualno izručenje iz Srbije bilo problem. Srbija ne izručuje svoje državljane, a još nije u Evropskoj uniji tako da ga ne bi predala ni na osnovu evropskog naloga za hapšenje – kazao je tužilac Milan Rihter češkoj novinskoj agenciji ČTK.

fotos:
Droga nađena u zadnjim vratima automobila

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here