Srbinu devet i po godina robije

0

 

Zgrada suda u zapadnom Vestminsteru

Ivan Mančić iz Srbije osuđen je u Londonu na devet i po godina zatvora zbog trgovine kokainom, zarade od preprodaje droge, posedovanja oružja i lažnih dokumenata. Sa njim su osuđeni i Željko Pejović iz Crne Gore na 30 meseci zatvora zbor trgovine marihuanom i posedovanja lažnih dokumenata, kao i Endrju King iz Ričmonda na 20 meseci zatvora zbog preprodaje marihuane, saopštila je Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala Velike Britanije.
Mančić i Pejović su uhapšeni maja 2013. godine, a na suđenju održanom u Londonu priznali su krivicu. Policija je primetila Pejovića kako nosi kartonsku kutiju koju je stavio u automobil u kom se nalazio Brajan Džadž. To im se učinilo sumnjivim, pa je vozilo zaustavljeno i u pretresu je nađeno deset i po kilograma najkvalitetnije marihuane, poznate kao skank. Nekoliko sati kasnije Pejović i Mančić su uhapšeni u jednom stambenom kompleksu i kod njih je nađeno oko pola kilograma kokaina, čija je vrednost procenjena na oko 100.000 funti, zatim oružje, municija, kao i skoro 50.000 funti i 15.765 evra. Takođe nađena su i lažna lična dokumenta.
Ubrzo je policija saznala i da je King umešan u trgovinu drogom, pa je uhapšen na londonskom aerodromu Hitrou, pre nego što je hteo da se ukrca na avion za Dubai.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here