Srbin savetnik Nataše Kampuš

0

Dušan Uzelac sa Natašom Kampuš
Kao dete diplomate Dušan je često napuštao rodni Beograd i boravio u Bonu, Budimpešti i Beču, u kome je i ostao od 1969. godine. Studirao je informatiku i računsku tehniku na tehničkom univerzitetu u Beču, a zatim i ekonomiju, sociologiju i političke nauke.
 

Inovator

Medijsko savetovanje Nataše Kampuš je samo jedan od poslova, koji obavlja njegova firma "Diamond Age" smeštena u 1. bečkom okrugu.
Sa svojim timom, Dušan je prvi u Austriji na Internetu uveo tehnologiju video striminga (ž96), a kasnije (ž97) podržao i uvođenje kablovske internet mreže "Telekabel". Sarađivao je i s poznatim gigantom za proizvodnju mobilnih telefona "Nokia".

Firma Dušana Uzelca "Diamond Age" više od dve godine medijski savetuje Natašu Kampuš, devojku čija je nesvakidašnja sudbina u avgustu 2006. godine uzbudila svetsku javnost. Posle osam godina zatočeništva u kući Volfganga Priklopila, Nataši je pošlo za rukom da se domogne slobode. Od tada, njena nesvakidašnja priča ne prestaje da intrigira javnost.

Nataša je i danas, tri godine posle bekstva i smrti njenog tamničara, koji je istog dana kada je ona pobegla izvršio samoubistvo, u centru pažnje, a mediji ovu neobičnu i lepu devojku često stavljaju na naslovne strane. Već svojim prvim nastupom u javnosti, Nataša je impresionirala milionski auditorijum svojim bogatim rečnikom, inteligencijom i snagom ličnosti.

"Kao i njena životna priča, i Nataša je kao osoba, s obzirom na to kako je provela važno životno razdoblje od desete do 18 godine, veoma specifična. U suštini se radi o jednoj veoma osećajnoj mladoj devojci, koja uspeva da se izbori s pritiskom javnosti kome je izložena. Trenutno završava školu, posvećena je najviše tome i namerava da studira", objašnjava Uzelac.
 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 24-26. 12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here