Srbima doživotna, ministru 10 godina

0

Okrenut leđima prema sudiji kako bi pokazao da ne priznaje sudsko veće, bivši ministar policije Makedonije Ljube Boškovski saslušao je presudu kojom je osuđen na 10 godina i šest meseci robije zbog pomaganja u dvostrukom ubistvu u Skoplju 2001. godine.
Istom presudom, Srbi Predrag Čubrilo, Milan Ilić i Milorad Kovačević osuđeni su u odsustvu na doživotnu robiju, dok je Vuk Vukičević, koji je takođe bio nedostupan sudu u Skoplju, osuđen na 15 godina robije.
Svi oni su bili optuženi za direktno izvršenje dvostrukog ubistva 2001. godne u Skoplju, gde su u naselju Kapištec likvidirani Marjan Tuševski i Kire Janev. Tuševski je ubijen sa 11 metaka, a napadači su potom pucali i na Janeva koji je pokušao da pobegne. Veruje se da je naručilac zločina bio Orce Korunovski jer je s Tuševskim i Janevom imao neraščišćene račune, a kasnije je i Korunovski likvidiran.
Boškovski je prvi put za to delo bio osuđen na 12 godina, ali je Apelacioni sud poništio tu presudu i u ponovoljenom postupku smanjio kaznu za bivšeg ministra koji već izdržava kaznu od pet godina zatvora zbog nelegalnog finansiranja izborne kampanje partije Ujedinjeni za Makedoniju, na čijem se čelu nalazi.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here