Srbijagas i SOGAZ osnivaju firmu

0

Po njegovim rečima, SOGAZ računa na mogućnost Srbije da se priključi Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) i Evropskoj uniji. Na taj način bi ruska kompanija, preko "Srbijagasa", dobila slobodniji izlazak na tržišta drugih evropskih zemalja, prenela je agencija Finmarket.ru.

 

Grupaciji SOGAZ će u zajedničkoj kompaniji pripasti 51 odsto udela. Ukupne investicije su u prvom trogodišnjem periodu planirane na sedam i po do osam miliona evra, pri čemu će udeo ruske kompanije u njima biti proporcionalan njenom učešću u zajedničkom preduzeću.

 

Janov je precizirao da će osnivački kapital nove osiguravajuće kompanije iznositi pet miliona evra, a da godišnji obim prihoda za tri godine dostigne 20 miliona evra.

 

Zajedničko preduzeće će tokom prve tri godine biti usredsređeno na uspostavljanje kontakata sa srpskim preduzećima, prvenstveno sa onima u kojima učestvuje ruski kapital, kao što su "Naftna industrija Srbije", "Jugorosgaz", podzemno skladište gasa "Banatski dvor" i kompanije koje realizuju izgradnju projekta gasovoda "Južni tok".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here