Tanjug/AP

Remi sa Špancima spakovan je u retrovizor prošlosti – potencijal budućnosti srpskog državnog tima testira Danska. I to na Parkenu, tradicionalnom “gubilištu” srpskih fudbalera.

Pozitivne kritike ne ostavljaju prostora velikim kalkulacijama u najavi gostovanja Danskoj.

U startnom timu mogao bi da se napokon nađe Aleksa Terzić, jedini levi bek na spisku selektora Stojkovića, pa bi Srbija u tom slučaju na terenu bila raspoređena u osnovnoj formaciji 4-2-3-1.

Nije isključeno da selektor šansu konačno pruži i golmanu Đorđu Petroviću. Dokazao je Predrag Rajković da s pravom nosi „jedinicu“, zato valja očekivati i nove snage ispred mreže.

Pozicija na desnoj strani rezervisana je za Kostu Nedeljkovića. Mesta u poslednjoj liniji, takođe, čekaju proverene – kapitena Nikolu Milenkovića i superspremnog Strahinju Pavlovića.

Prema najavama, tandem centralnih vezista izgledaće istovetno kao i u meču sa Danskom – defanzivno orijentisani Saša Lukić i za nijansu ofanzivniji Ivan Ilić.

Poslednja četvorka, najbliža golu danskog tima, ne bi trebalo da se menja. Očekuju se za nijansu drugačije uloge – Andrija Živković na desnoj strani, Veljko Birmančević levo, Lazar Samardžić iza, između njih dvojice.

Mesto u špicu napada rezervisano je za Luku Jovića.

Od starta meča, u prvih 11, mogli bi da se nađu: Petrović – Nedeljković, Milenković, Pavlović, Terzić – Lukić, Ilić – Živković, Samardžić, Birmančević – Jović.

Utakmica Srbija – Danska na programu je u nedelju u 18 časova

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here