Srbija pesmom osvaja Nemačku

0

Folklor "Sveti Sava" iz Leverkuzena

Ovu lepu reviju umeća naših ansambala otvorila je folklorna sekcija "Kolo" crkvene opštine iz Esena, a potom su nastupili mladi članovi "Jeleka" iz Vupertala i "Moravca" iz Diseldorfa. Publika je uživala i u nastupima "Nikole Tesle" iz Hagena, "Njegoša" iz Hama, "Bisera" iz Kelna i Vupertala, "Svetog Save" iz Leverkuzena, "Izvora" iz Reklihauzena, "Zavičaja" iz Lipštata, male folklorne sekcije domaćeg "Borca".

 

Kruna smotre bio je nastup domaćina koji je izveo splet igara iz Crnorečja, a u koreografiji Vere Peters sa kojom će "Borac" naredne godine nastupati na brojnim takmičenjima.

Voditeljka smotre Ljiljana Trailović-Šmit sjajno je odradila svoj deo posla. Svi učesnici su dobili diplome, a posebnu nagradu od domaćina su dobile Vera Peters, Jovanka Nikolić i Gordana Milić.

 

Jovi poklon od "Vesti"

Čast da otvori Folklorijadu pripala je penzionisanom koreografu Jovanu – Jovi Gavriloviću… Za njegov dugogodišnji koreografski rad i obučavanje najmlađih folkloraša njemu je redakcija "Vesti" poklonila knjigu Mome Kapora "Dragi naši". Dar čika Jovi uručio je naš dopisnik iz Ahena Ilija Vukosavljević.

Tekst I fotografije:iv121402 Solingen
Fotografije:iv121401a Mali foklor Kolo CO Esen je otvorilo smotru folklora sa "Šumadijom"

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here