EPA-EFE/Caroline Blumberg
Olga Danilović

Olga Danilović, srpska teniserka, napredovala je na VTA listi i ušla je u najboljih 100 teniserki sveta. Trenutno zauzima 97. mesto.

Dugo Srbija čeka teniseru u Top 100 na VTA listi i sada je konačno ima.

Iako je blistala na Rolan Garosu gde je preko kvalifikacija stigla do četvrtog kola Olga Danilović tada nije uspela da obezbedi mesto u Top 100 pa se čekanje nastavilo.

Postepeno se srpska teniserka približavala, a onda je konačno napredovala za sedam mesta i tako se popela na 97. mesto VTA liste. Trenutno ima 704 boda.

Druga najbolje rangirana srpska teniserka je Lola Radivojević koja je trenutno 229. na svetu, dok je iza nje Aleksandra Krunić koja je 267. teniserka sveta. U prvih 300 su i Natalija Stevanović koja je 287. kao i Dejana Radanović koja zauzima 292. mesto na VTA listi.

Na samom vrhu nije bilo promena. Ženskom teniskom scenom i dalje vlada Iga Švjontek, dok je na drugom mestu Arina Sabalenka, a na trećem Džesika Pegula.

U najboljih deset su redom i Elena Ribakina, Jasmin Paolini, Koko Gof, Ćinven Dženg, Ema Navaro, Danijel Kolins, Barbora Krejičkova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here