Srbija i Hrvatska kroje sudbinu BiH

0

Babićeva je rekla da su za BiH uvek kroz istoriju od najvećeg značaja bili odnosi Beograda i Zagreba i podsetila da kada god nije štimala ta veza ovo su osetili, ne samo građani BiH, nego i svih ostalih zemalja u regionu, pa čak i zemlje koje su u EU.

 

"To je ključ, ne samo za BiH, nego i za stabilnost regiona i njegovog prosperiteta. Pozdravljam pomoć koju nam pružaju i SAD i zemlje EU, Španija kao predsedavajuća, ali smatram da će Hrvatska i Srbija biti ključne koje će zajedno sa liderima u BiH najbrže naći rešenje i način kako da BiH unutar sebe gradi odnose i što pre postane funkcionalna", rekla je Babićeva za današnje "Oslobođenje".

 

Govoreći o Akcionom planu za članstvo u NATO, ona je optimista da će na skupu ovog Severnoatlantskog saveza u Talinu biti donesena pozitivna odluka za BiH.

 

"Nadamo se da će se prepoznati da se u BiH dosta toga napravilo i da će odluka, ipak, biti pozitivna. Ali, neće biti kraj sveta ni ako ne bude tako", naglasila je Babićeva.

 

Ona je istakla da u BiH, s obzirom da je NATO političko-vojni savez, reforme nisu potrebne samo u odbrambenom delu nego i funkcionisanju celog društva, odnosno političke, demokratske, ekonomske i socijalne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here